SLUŽE GOSTE I POD "KATANCEM": Pojedini lokali nastavljaju da rade i nakon što ih poreski inspektori zatvore

S. B.

12. 10. 2020. u 12:40

POREZNICI su zatvorili nesavesne kafedžije, trgovce, pekare... Sve koji su uhvaćeni u neizdavanju fiskalnih računa ili nekom drugom poreskom prekršaju.

СЛУЖЕ ГОСТЕ И ПОД КАТАНЦЕМ: Поједини локали настављају да раде и након што их порески инспектори затворе

Foto Ž. Knežević

Pojedini među njima su se, međutim, dosetili i pod novom firmom, ukoliko im je ostao neki nezapečaćeni deo objekta, nastavili da rade. Inspektori poručuju da im slede krivične prijave, ali će morati najpre da ih uhvate na delu.

Gostima beogradske Ade Ciganlije moglo je i promaći da su poreznici zatvorili njihov omiljeni lokal. Samo su retki primetili da se piće poslednja dva meseca služi samo sa spoljnog šanka, a ne i iz lokala. Oni upućeniji tvrde da je vlasnik lokala zatvorenog na 90 dana, na nezatvoreni spoljni deo otvorio - novu firmu.

- Poreski obveznik, kome je izrečena privremena mera zabrane obavljanja delatnosti, ne može da obavlja delatnost u zatvorenom objektu dok mu ne istekne mera zabrane - odgovaraju nam u Poreskoj upravi.

- U vezi sa konkretnim slučajem, shodno članu 7. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, svaki dokument, informacija, podatak ili druga činjenica o poreskom obvezniku do kojih se došlo u poreskom, prekršajnom, predistražnom ili sudskom postupku, smatraju i čuvaju se kao tajni podatak.

Poreski obveznik kome je izrečena kazna, tokom trajanja kazne u obavezi je da poštuje meru zabrane obavljanja delatnosti i ne može na istoj adresi, u istom objektu, osnovati novo preduzeće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave