ZEMLjE sa razvijenom ekonomijom u junu-julu ove godine postale su glavni kupci ukrajinskog žita, na njih je otpadalo 81 odsto svih isporuka, pokazuju proračuni RIA Novosti na osnovu podataka platforme UN Komtrejd (United Nations Comtrade).

Komentari (9)

NISU ZAPADNJACI ZA BADAVA IZAZVALI RAT

17.10.2022. 07:03

Dobro je poznato, da njihova ekonomija najbole posluje, dok druge zemlje ratuju i razaraju same sebe. Kupili su ukrajinsko zito po povoljnim cenama, a prodace siromasnim po dvostruko vecim. Moze se slobodno reci: ODE ZITO ZA ORUZJE, i najverovatnije otice i oranice.

Walter Pravicek

17.10.2022. 09:06

Kako bi neka siromašna,gladna država Afrike kupila žitarice iz Ukrajine,čiji su vlasnici Ameri,a tamo nemaju ni vodovode,struju i kuče kakve mi poznajemo po Europi.Da za WC ne mislimo.Dakle Ameri prodaju kome drugom nego bogatijim državama,jer suša je ove godine pogodila Europu.A Ukrajinci misle kako pomažu sirotinji!Silosi puni svega a i mlinovi,da bi mi u EU imali brašno,te ulje.Imali jesmo i mogli bi imati bez tih žitarica iz Ukrajine.I tako če u Africi biti glad i smrt za mnoge.

Mama

17.10.2022. 10:50

@Walter Pravicek - Jos 1975 sam citala da su amerikanci oznacili Afriku kao kontinent za zlatnu milijardu.Problem siromasno stanovnistvo!? Jos tad kao resenje bile su zarazne bolesti i epidemije i glad i zedj.Znaci slede svoj plan

Rass

17.10.2022. 11:54

Čekaj zar nije Ursula rekla da Putin iznosi neistine,kada je rekao da 85% Bogatih uzelo Ukrajinsko zito a siromasne ko ...! Putin rekao istinu.

Debilariju

18.10.2022. 11:45

Bedno. Kakav bedni potez zapadne “elite” , koja još jednom pokazuje gramzive i halapljive kreature koji nemaju ništa ljudsko. Pogledajte samo te bedne podofile Soroša, Gejtsa … zar ti gmizavci da upravljaju svetom … odvratno.

Eu

19.10.2022. 18:53

Kupuju jeftino, na papiru proglase krizu i svom stanovnistvu podignu cene a plate ostaju iste. Jos sa uvodjenjem Evra su opljackali svoj narod u roku od jedne godine poskupljenjima +,- 65,%. Plate su ostale iste i na taj nacin su stvorili jos vecu razliku izmedju bogatih i onih obicnih. Taj trend se nastavlja sto se kroz nemire i proteste vidi i u Francuskoj. Ali to je samo jedan od nacina upravljanja masom.

Walter Pravicek

26.10.2022. 19:03

Valda su to žito davali na tržište vlasnici Ameri,te oni odlučivali kuda mora ladja voziti.Tako jest,kad prodaš zemlju crnu oranicu.