U "MREŽI" 150 KOMPANIJA IZ 28 ZEMALJA: Novi Sad domaćin regionalnog poslovnog foruma

Privredna komora Vojvodine

22. 11. 2021. u 13:25

ČETVRTI Regionalni poslovni forum biće priređen 25. novembra u Novom Sadu u tzv. hibridnom formatu uz učešće 150 kompanija iz 28 država kao i Regionalne privredne komore, Razvojne agencije i drugih institucija koje pružaju podršku za razvoj malih i srednjih preduzeća i poboljšanje ekonomske klime za poslovanje i nove investicije.

У  МРЕЖИ 150 КОМПАНИЈА ИЗ 28 ЗЕМАЉА: Нови Сад домаћин регионалног пословног форума

Privredna komora Vojvodine

AP Vojvodina, Privredna komora Vojvodine i pokrajinska Razvojna agencija zajedno sa Skupštinom ervropskih regija, Fondom Evropski poslovi kao i Evropskom mrežom preduzetništva organizuju forum čiji će plenarni deo u 10 sati biti održan u Privrednoj komori Vojvodine, a odmah potom biće organizovani B2B sastanci privrednika u onlajn formatu.

Regionalni poslovni forum, koji se održava po četvrti put u Srbiji, inicirao je 2018.godine potpredsednik Skupštine evropskih regija i potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica.

- Zbog pandemije, privreda u svim državama sveta je pogođena, a Forum i njegova inicijalna misija sada imaju još veću ulogu, jer povezivanje i održvanje privredne proizvodnje je cilj svih vlada koje žele da njihovi građani nastave da žive dobro. - ističe Zobenica naglašavajući da je predstojeći Regionalni poslovni forum najveći međuregionalni skup u Vojvodini i jedan od većih poslovnih skupova u Srbiji ove godine a cilj je povezivanje privrednika i promocija poslovnih inovacija

Zobenica naglašava da je ponosan što je u Srbiji u trećem kvartalu ove godine zabeležen rast BDP-a, u odnosu na isti period prethodne godine, iznosi 7,4 odsto, zahvaljujući rezultatima ostvarenim u svim sektorima, posebno industrijskoj proizvodnji, građevinarstvu i uslužnom sektoru i jasnoj državnoj politici usmerenoj na razvoj i rast. Privučeno je 3,14 milijardi evra direktnih stranih investicija za prvih devet meseci ove godine, i to u doba pandemije. Sve navedeno, smatra Zobenica, najbolja je pozivnica svima da učestvuju u Regionalnom poslovnom forumu, “jer nam je svima cilj regionalni ekonomski razvoj”.

 - Ove godine, sektori koje promovišemo i predstavljamo su poljoprivreda i prehrambena industrija, građevinska industrija, informacione i komunikacione tehnologije i kreativna industrija. Među zemljama iz kojih su prijavljeni učesnici za forum su Austrija, Belgija, BiH, Bugarska, Hrvatska, Češka, Francuska, Grčka, Mađarska, Nemačka, NR Kina,Češka, Italija, Crna Gora, Severna Makedonija, Rumunija, Ruska Federacija, Egipat, Slovačka, Slovenija, Španija, Turska, Litvanija, Holandija, Ukrajina, Švedska i Velika Britanija.- naveo je Zobenica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju