BILjANA Srbljanović, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti, reagujući na slučaj Miroslava Mike Aleksića koji je uhapšen pošto ga je pet učenica, među kojima je i glumica Milena Radulović, prijavilo za silovanje.

Komentari (7)

Preky

18.01.2021. 18:29

Koji bi to normalan roditelj pristao da upiše dete u školu u kojoj profesor odbija bilo kakvu komunikaciju sa roditeljima...Smatram da će dokazni postupak biti veoma, veoma težak jer nema materijalnih dokaza usled toga što je prošlo mnogo vremena..ali videćemo...

Srbijo Zuta kuco

19.01.2021. 08:13

@Preky - Iz komentara je jasno zasto je zeleo da spreci uticaj roditelja. Gotovo svi koji kritikuju profesora smatraju da nije trebao da kaznjava decu zato sto su neodgovrna. Kako decu uciti odgovornosti kada im neodgovorni roditelji kod kuce daju podrsku kada ne u rade domaci zadatak? Da li biste vi dozvolili da budete jedan od cetvoro u grupi koji uloze rad i dodju spremni na cas a peti dodje nepreman? Da li biste trazili odgovornost? Ili ste mozda i vi onaj peti? Ne razumete koncept odgovornosti.

Milica

18.01.2021. 19:20

Moram reći da se ovog puta u potpunosti slažem sa Biljanom. Ponovimo to sebi više puta. Da bismo shvatili da krivimo decu! Nemojmo, one su se upravo toga plašile kad su bile male ili mlade, baš takvih komentara. Verujem da su sebi uporno ponavljala da su same krive za sve, te da su to zaslužile. Nema deteta koje je to zaslužilo. Oni su bili poslušna, zbunjena, godinama lomljena deca.

Goca

18.01.2021. 19:25

Ta "elitna" skola meni sve vise izgleda kao sekta. On je kriv tu nema zbora,deca nisu kriva i tu nema sta da se prica ali veliku odgovornost imaju roditelji. Pomodarstvo...."Mora da se ide kod "Mike Aleksic" pa tamo je isla cerka od onog, sin od ovog... "Bla, bla.... A i kakvi su to roditelji?? Zar nista nisu primetili? Zar njihova deca nemaju poverenja u njih pa da im ispricaju sta ih muci?

Ljube

19.01.2021. 04:58

Celi Beograd izgleda kao jedna velika " sekta " ,po svemu u njemu u toj zbunjenoj Srbiji , koja nikako da se istrgne iz kandzi te iste velike sekte ,i da postane Pravoslavna i Svetosavska .!

dragan

19.01.2021. 13:01

Molim sve medije da se na bave senzacionalizmom. G.Aleksić je osumnjičen, a ne osuđen. Nebi bilo dobro da pre sudske presude stigne javni "linč". Sa druge strane verovatno je i to cena prelazne ocene. Toga ima svuda. Tamo de se školovanje plaća u pitanju je samo "valuta" Izvinjavam sesvim časnim asistentima i profesorima!

zorba

19.01.2021. 18:18

Zasto se trazi linc ovog coveka samo na osnovu necije optuzbe,reci.Dokazi? Sud? Zasto ovako agresivan poziv na osudu bez dokaza? Kad je Goran Jevtic optuzen (kasnije osudjen) pozivalo se na oprez u optuzbama i cekanje dokaza.