"TUĆI ĆU TE DOK ME NE ZAVOLIŠ!": Šokantna rečenica koja je obeležila život Miroslava Aleksića privlači pažnju javnosti

Novosti online

18. 01. 2021. u 13:16

VLASNIK škole glume Miroslav Mika Aleksić priveden je 16. januara, u stanicu policije, nakon što ga je pet devojaka prijavilo za silovanje ili seksualno uznemiravanje.

ТУЋИ ЋУ ТЕ ДОК МЕ НЕ ЗАВОЛИШ!: Шокантна реченица која је обележила живот Мирослава Алексића привлачи пажњу јавности

Foto: Printskrin

Srpska glumica Milena Radulović (26) iznela je tvrdnje da ju je silovao kad je imala samo 17 godina, te da se to ponavljalo.

Sada pažnju privlači intervju koji je pre nekoliko godina u emisiji "TV lica kao sav normalan svet", dao Miroslav Aleksić.

Tada je govorio o različitim metodama vaspitanja dece, ali se posebno osvrnuo na svoju baba LJubicu koju je smatrao primerom pravog autoriteta, ali i ostalih aktera iz njegovog detinjstva koji su dalje uticali na razvoj njegove ličnosti, ali i načina vaspitanja dece u školi glume gde je predavao.

Ovo je samo deo intervjua iz pomenute emisije.

- Imala je rečenicu: "E, tući ću te dok me ne zavoliš!"... Nije tukla decu, ali je govorila da postoji oblik prisile, odnosno da ne možeš ti baš sve što hoćeš. U većini kuća je izboreno pravo deteta, uz pomoć deteta, da je ono ravnopravno i može šta god hoće… Ma ne može šta hoćeš! Ne možeš nikada. Nije stvar ograničenja, nego smisla - rekao je profesor.

Ono što provejava sve vreme je ta ljubav i nežnost o kojoj pričas o svojoj babi LJubici. Ta ista ljubav protkana je i ovde na Kosmaju, na tvojoj čukundedovini po ocu?

- Da, moj deda, Leka, LJubičin otac, je bio mali sitan čovek… Bistar i brz. Ona ga je obožavala. Kad Leka ode i kada ga nema, ma to je drvlje i kamenje. Ali kako se on pojavi iz daljine to je metamorfoza u svakom obliku, ona počinje da se topi. To je ljubav koja je trajala pred mojim očima do kraja njihovog života. Leka je bio kockar, jurio je žene i stizao. Posebna stvar, bio je čovek koji muca. Bio je odličan zidar i dobar majstor. Ja sam se pojavljivao na toj građevini kada je trebalo. A on je sa sobom nosio i štap, jer nisi ti tu samo da dodaš, nego i na vreme da dodaš - ispričao je Mika.

- Leto, mi u kući, ovde u stanu u Beogradu. On je došao, a moji drugovi su bili tu. On je bio kockar pa smo sa njim igrali "ajnc". Svi smo bili goli ili polugoli, ali Leka nije imao nameru da nam vrati ni gaće. On je tako ozbiljno shvatao kocku. Onda sam ga pitao zašto on muca, a Leka je odgovorio: "Pravo da ti kažem da dobijem na vremenu"... NJemu je stalno falilo vreme da objasni gde je, s kim je i ostalo - dodao je Aleksić.

- Nižu se te godine, očigledno. Ja mislim da je možda važnije koliko ću još dugo i nadam se da će to biti još ovoliko. Ali to je pitanje i osećanja i krštenice i raznih nekih stvari. To je ta varijanta u kojoj treba misliti, pronaći i imati samo svoj ugao gledanja - odgovorio je Mika izokola na pitanje koliko dugo voli suprugu Biljanu.

Zatim se prisetio svoga oca.

- Jedan jedini put mi je otac pokazao da je otac i da demonstrira šamar. I to je rekao da je to pokazna vežba. Imao sam 15 godina. Išao sam ulicom, tada sam već propušio. Iza mene su bila metalna vrata od dvorišta, gledam i perifernim vidom kontrolišem da li mi dolazi otac. Ali sve to radim dok pušim. Nisam znao kako, ali se odjednom on pojavio na pet metara od mene. Istog momenta sam bacio cigaretu čiji je žar upao u moju košulju. On je video da se ja dimim, ali mi ništa nije rekao. Kasnije za ručkom sam zbog toga dobio šamar od oca - otkrio je Aleksić.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)