KAKVA SUDBINA ČEKA ALEKSIĆA? Danas saslušanje u tužilaštvu, preti mu 15 godina zatvora

Tanjug

18. 01. 2021. u 10:52

КАКВА СУДБИНА ЧЕКА АЛЕКСИЋА? Данас саслушање у тужилаштву, прети му 15 година затвора

Foto: Printscreen/Jutjub

VLASNIK škole glume u Beogradu Miroslav Mika Aleksić (68) popodne će biti priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu povodom navoda krivične prijave koja ga tereti da je od 2012-2020. godine u prostorijama te škole seksualno napastvovao najmanje pet svojih učenica, od kojih su dve za vreme izvršenja krivičnog dela bile maloletne, potvrđeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti da li će od suda tražiti da se Aleksiću odredi pritvor.

MUP je juče nakon njegovog hapšenja saopštio da se Aleksiću na teret stavlja više krivičnih dela silovanje i nedozvoljene polne radnje, za šta mu preti do 15 godina zatvora.

Policija je pozvala i osobe koje je osumnjičeni seksualno napastvovao, da joj se jave u prostorijama Policijske uprave za grad Beograd, Bulevar despota Stefana 107, jer se sumnja da ima još njegovih žrtava.

Lavinu prijava protiv Aleksića pokrenula je glumica Milena Radulović, koja je prva javno progovorila o njegovom zlostavljanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Milan Sa

18.01.2021. 11:54

А зашто не доживотна? Каква је разлика између њега и оног Малч. Берберина, осим што је Мика познат и утицајан?

Milko

18.01.2021. 12:09

Niko normalan ne može braniti ovog čovjeka ako su priče istinite!! Već osuda i to 15 godina?! Danas tek saslušanje. Sud treba suditi prema DOKAZIMA a, kako god, biće riječ ovih glumica protiv njegovih. Ps. Prica je monstruozna ali cekati 15 godina da se ispriča je, u najmanju ruku, sumnjva Već vidjeno!

Dragan

18.01.2021. 12:18

Policajci mogu da hapse. Cast izuzecima ali to su uglavnom prosti i neobrazovani ljudi i kao takvima za hapsenje nisu potrebni nikakvi dokazi. Sudije medjutim ne mogu nikoga da osude bez lekarskog nalaza, strucnog vestacenja i materijalnih dokaza koji bi isli u prilog optuzbi. Opste je poznato kako se i na osnovu kojih uzoraka laboratorijski dokazuje da li je i izmedju koga bilo seksualnog odnosa i da li je taj odnos bio nasilan. To sto je nekome od dece rekao da je majmun a nekome da je guska jeste za svaku moralnu, profesionalnu i pravnu osudu ali nije dokaz da je silovao. U ovakvim slucajevima pretpostavljam da se ne pozivaju svedoci jer verovatno niko nikada nije silovao u prisustvu svedoka. Sve ostalo je rekla-kazala. Pre godinu dana jedan lekar je bio optuzen za isto delo i stavljen na stub srama ali je oslobodjen jer pred sudom protiv njega nije bio iznet ni jedan valjan dokaz.

zakon

18.01.2021. 13:43

uvek treba da napišete tačno kako piše u zakonu: od 3 do 15 godina zatvora. sa tim da naši sudovi zadnjih godina sude i ispod zakonskih okvira, sa obrazloženjima o olakšavajućim okolnostima. može da dobije godinu dana nanogice i uslovno 3 godine da ne sme da siluje. i to je sve