MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večaras da nisu ispunjeni uslovi da bi se kineska vakcina testirala u Srbiji i poručio da bi, prema nekim pedviđanjima, krajem ove ili početkom sledeće godine trebalo da bude proizvedena bezbedna vakcina.

Komentari (3)

Bez Karantina I Vakcine Ne Valja

05.09.2020. 22:33

Који услови нису испуњени за тестирање вакцине? Који су то услови испуњени, па се тестира непроверена догма о 1% преноса при општем мaскирању? Ко ће да одговара што се не примењује политика карантина, која се показала успешном кроз векове, данас на Новом Зеланду, у Кини и Вијетнаму? Најзад, тестирају се добровољци. Ја бих, на пример, без проблема био добровољац, него не дају. Најпре је Кризни штаб изабрао начине за сузбијање короне који нису најефикаснији, те није примењен начин из Кине, са Новог Зеланда, из Вијетнама, и са других места на којима се корона сузбија карантинима. Сада неко, није јасно у чије име говори министар Лончар, у своје име или у име неког тела, свакако се не зна којег, ако икојег, брани да добровољци, својом вољом и на свој ризик, тестирају кинеску вакцину. Ако се кинеска вакцина покаже добром, а ја сам убеђен да хоће, свакако ћемо стајати у реду - иза оних који је тестирају, што је и природно уосталом. Као неко брине јако, а министар Лончар пресаломићен даје сублимат те праисконске бриге. Није него. Ово постаје терор, али ничији вакат није занавек.

Dragan

05.09.2020. 22:52

@Bez Karantina I Vakcine Ne Valja - Vaše laicko ubedjenje i znanje o kineskoj vakcini je očigledno loše. Prepustite našim i svetskim stručnjacima iz medicine, a i drugih oblasti, da odluče o tome šta je odgovarajuca vakcina za Srbiju pa i za svet. A put do Kine se zna, niko vam ne brani, pa možete tamo sami da zatražite da vas testiraju.

Bez Karantina I Vakcine Ne Valja

06.09.2020. 08:24

@Dragan - У чему се састоји "очигледност". Шта је то што ја очигледно знам на лош начин? Може бити, Драгане, да сте у праву, али нисте ни покушали да образложите. Ја сам некако образложио, да ли је образложење добро или лоше, то је друго питање, али Ви Драгане, нисте ништа ни образложили, него сте се позвали, посредно, на образложење министра, који није образложио, него пише да он тврди да не постоје услови, али не пише који су то услови. Тврдите да министар зна која је вакцина одговарајућа а која није, позивате се на његово мишљење, а његово је мишљење да за вакцину нема услова, с тим да се уопште не зна који су то услови који онемогућавају тестирање вакцине. Узгред, ако бих отишао у Кину у овом тренутку, морао бих најпре у карантин, односно изолацију, на 14 дана, назовите то како Вам драго. То што ми немамо карантин на граници, а ни иначе у земљи, то је разлог зашто је Кина неупоредиво успешнија од Србије у сузбијању короне. И није ово предубеђење, јер су све државе које примењују систем карантина неупоредиво успешније од Србије, а у то се, Драгане, можете уверити на Ворлдометерс сајту.