NAUČNICI O RUSKOJ VAKCINI: Čestitamo, izvanredan prodor

Novosti online

21. 08. 2020. u 21:23

НАУЧНИЦИ О РУСКОЈ ВАКЦИНИ: Честитамо, изванредан продор

FOTO: Alexander Zemlianichenko Jr/ Russian Direct Investment Fund via AP

VIŠE uglednih naučnika i zdravstvenih radnika iz celog sveta složni su u oceni da ruska vakcina protiv virusa korona predstavlja izvanredan prodor u nauci i medicini.

Oni su čestitali ruskim kolegama na ostvarenom dostignuću.

Polina Stepenski iz bolnice u Izraelu istakla je da izraelski lekari savršeno dobro razumeju i apsolutno odobravaju tehnologiju i pristup ruskih naučnika.

„Ruskim naučnicima i stručnjacima u zdravstvu pre svega želim da kažem: ‘Bravo!’ Napravili ste izuzetan proboj u nauci i medicini. Zahvalni smo vam za izvrstan posao koji ste uradili“, rekla je načelnica Odeljenja za transplantaciju koštane srži i imunoterapiju u slučaju malignih bolesti bolnice u sastavu izraelskog zdravstvenog centra Hadasa.

Direktor kineskog Centra za ispitivanje respiratornih bolesti u gradu Guangdžou DŽong Nanšan kaže da visoko ocenjuje vakcinu Insituta „Gamalej“ protiv virusa korona.

Čestitao je Rusiji na tome što je registrovala vakcinu.

„Ruska adenovirusna vakcina je bezbedna i treba uspešno završiti klinička ispitivanja“, rekao je on.

Foto: AP

Hildegand Ertl, profesorka u Centru za vakcine i imunoterapiju pri Institutu Vistar u Filadelfiji, ističe da iz svega što je videla ruska vakcina najviše obećava.

Profesor virusologije na Univerzitetu Reding u Velikoj Britaniji Jan DŽons ukazuje da postoji dovoljno informacija o rekombinantnim vakcinama na bazi adenovirusa da može da se govori o bezbednosti ove vakcine u uobičajenoj dozi.

Suosnivač indijskog Istraživačkog centra Svadeši, Ašvani Mahadžan ističe da se posle pitanja efikasnosti vakcine pojavljuje se pitanje njene cene.

„Smatram da će ruska vakcina na oba pitanja dati dobar odgovor“, ocenio je on.

rs.sputniknews.com

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Mišo Peć

21.08.2020. 21:41

Rusi su i ovog puta pokazali da su jedna izuzetno napredna država i da nisu samo broj jedan u vojnoj industriji već su itekako dobri i u svim ostalim oblastima.

KIR SRBIN

21.08.2020. 21:44

Да су западњаци успели да избунаре Руску и Кнеску кривицу за Корону, сада би и енглези и французи имали по 100.000 мртвих, овако кад су схватили да су промашили, измислили нову математику за рачунање броја преминулих па спуштају цифре. На крају ће у ствари имати по 50 до 100 хиљада оживелих и усталих из хладњача. Како би рекли неки јожекови, антини и секулини следбеници из круга двојке и са Дедиња, нисмо ми у Србији разумели број становника у односу на број заражених и астролошки утицај Меркура на Венеру и Месец на пораст заражених од Короне.