KAKO će deca od septembra ići u školu i po kom modelu, još nije sasvim precizirano, ali ono što je izvesno jeste da će, ukoliko se nastava bude odvijala u učionicama, morati da poštuju mere zdravstvene zaštite.

Komentari (13)

Zoro

03.08.2020. 23:21

Ovo je suspenzija međunarodne konvencijaže o pravu deteta. SVI imaju pravo, pod jednakim uslovima, na odgoj i obrazovanje. Ako je dete "suspendirano" ne može izgubiti pravo na onlajn nastavu. Objasnite to Šarčeviću. On bi samo trpao i kažnjavao!

Stevan

03.08.2020. 23:58

Ovo nije normalno. Kako objasniti detetu da ne prilazi dugome oni hoce da se druze da se igraju da zajedno uče. To je škola. Pola nastavnika nece po propisu nositi masku, kako ce vizicko da rade jer je ne moguce raditi sa maskom jer svi znamo da sa maskom manje kiseonika imaju. Zato i pluca i odlaze zato što nemaju dovoljno kiseonika a ne zbog korone. Sve su ovo idioti. Uništili su nam školu.

Telal

04.08.2020. 08:51

@Dejan - To je i poenta ove medjunarodne satanisticke zavere. Koja je tek krenula. U iducih 15 godina milijarde mrtvih shirom sveta (vakcinacije, ratovi, "zaraze", itd). Nestanak demokratije i ljudskih prava i organizovane religije. Transhumanizam, drzavno-korporativni socijalizam, AI i socijalno inzinjerstvo.

ludilo u toku

04.08.2020. 06:33

minstri cega i pedagozi koga?!... kako se polako i sigurno se deca “zombiraju”... dehumanizuju, impementira se strah na pocetku njihovih socijalnih interakcija... traumatiziraju za celi zivot!!!.. upravo maskama koje ne stite ni od cega... pogotovo akose nose duze od sat vremena!!!... sigurno ce biti manjak kiseonika i povecanje respiratornih infekcija upravo radi maski!!!... decija psihologija se formira u interakciji sa drugom decom... a sad?!... drugo dete je “problem” i strah od drugog deteta?!... da li je ovo normalno dragi ministri i psiholozi????

Mima

04.08.2020. 07:42

Ova uciteljica je toliko izlupetala da je to strasno. Zamislite ucitelja koji trci i navlaci deci maske da ne bi bio KRIV kako doticna rece. Gde je gospodja videla svoje djake da uzimaju knjizice, a krecu u prvi razred? Nije umela da objasni, a hoce da joj se cuje glas.

Prof

04.08.2020. 08:32

Да,да.Ево,моја деца се по пола дана са другарима играју на школском игралишту у близини,по парковима и онда ће им неко наредити да на том истом игралишту носе маске? Много школа у Србији има одељења од 30 ђака,то би значило да за сваки предмет морају ангажовати 2 наставника јер не може половина седети у суседној учионици без надзора.Ко може уклапати распоред за поделу на групе и то нпр једна да слуша српски,друга математику,па да окрену следећи час?Онда наставници имају дуплу норму,а то значи и дуплу плату,зар не?Како да не?А то што сме 1 писмени недељно?2 контролна?Како оценити децу,по групама??? Људи,или као у Немачкој,да нормално уђемо у учионице или да се не играмо школе!Онлајн подразумева уживо пренос часа и комуникацију са свим ђацима,а због просторне и техничке неопремљености и ђака и наставника,то је немогуће!А тек што родитеље у селу брига за школу,упрегни децу на пољске радове,у штале,то и у пролеће нисмо могли похватати.Један градио кућу и сина водио ,дете ништа није могло радити.И да не причам бруку даље. Хоћемо у учионице нормално!Увек је било и биће респираторних инфекција,по 50% одсутних зими буде и ником ништа.

vessa67

04.08.2020. 11:14

Ajd da vidim po kom zakonskom propisu ces da mi kaznis dete.Gonicu te do Marsa i nazad.Inače,čovek je bio direktor škole Nikola Tesla u Rakovici.Ako bih napisao šta je radio i kako,ne bi mi objavili komentar

Mama

05.08.2020. 07:20

Kakve budalaštine! Istraživanja pokazuju da deca nisu u opasnosti, a mi izmišljamo toplu vodu. Zatim, nije mi jasno, zašto da nosi masku, ako je samo na 4mkv i ako je utvrđeno da je to bezbedna distanca?!? Ne znam zašto, ali mi se čini da neko ovaj haos namerno pravi...po principu "e kad ste već navalili da deca idu u škole, onda ćemo vas malo z...".