OD POČETKA EPIDEMIJE INFICIRANO 384 LJUDI: Za nedelju dana u Severnobačkom okrugu od korone obolelo 63 ljudi

J. L.

03. 08. 2020. u 15:04

PREMA izveštaju Zavoda za javno zdravlje Subotica od početka epidemije do ponedeljka u Severnobačkom okrugu registrovano je ukupno 384 pacijenta obolela od virusa kovid 19, od kojih je 310 iz Subotice.

ОД ПОЧЕТКА ЕПИДЕМИЈЕ ИНФИЦИРАНО 384 ЉУДИ: За недељу дана у Севернобачком округу од короне оболело 63 људи

Foto: Novosti arhiva

Od početka epidemije  u Subotici je zabeležano 12, a u Bačkoj Topoli dva smrtna ishoda koja se mogu dovesti u vezu sa ovim oboljenjem. 

Prema podacima Opšte bolnice u Subotici, tokom vikenda (od petka do ponedeljka) u Kovid respiratornoj ambulanti  bolnice obavljeno je 65 pregleda, a 25 pacijenata zadržano je na bolničkom lečenju. U istom periodu, u Kovid delu bolnice umrlo je pet pacijenata sa teritorije Severnobačkog okruga - četvoro iz Subotice (tri pacijentkinje starosti 94, 87 i 84 godine, dok je pacijent muškog pola starosti 71 godinu), i jedan pacijent muškog pola starosti 76 godina iz Bačke Topole.

Na dalje kućno lečenje i izolaciju otpušteno je tokom vikenda ukupno 18 pacijenata. Trenutno se na bolničkom lečenju u Kovid delu bolnice (Kovid infektivno odeljenje,Kovid centar, Kovid jedinica intenzivnog lečenja) nalazi ukupno 94 pacijenata.

- Trenutna epidemiološka situacija oboljenja kovid-19 se i dalje ocenjuje kao nepovoljna, i zato apelujemo na građane da se ponašaju odgovorno i da se striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti i uputstava nadležnih epidemioloških službi – poručuju u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)