U CRNOJ TRAVI 80 CENTIMETARA SNEGA: Snabdevanje strujom normalizovano u većini mesta

Novosti online

29. 11. 2023. u 08:50

U CRNOJ Travi ima oko 80 centimetara snega. U većinu mesta je stigla struja, ali ima poneko udaljeno domaćinstvo koje je još bez električne energije.

У ЦРНОЈ ТРАВИ 80 ЦЕНТИМЕТАРА СНЕГА: Снабдевање струјом нормализовано у већини места

Foto: Novosti

Putevi se čiste, ali čišćenje ide otežano jer je sneg težak i mokar. Anažovano je dosta mehanizacije, a čisti se po prioritetu – najpre putevi do mahala u kojima ljudi žive.

U opštini Svrljig sinoć je skoro sasvim normalizovano snabdevanje strujom i u preostalih sedam sela koja je nisu imala protekla četiri dana.

Radnici kruševačke Elektrodistribucije uspeli su da saniraju kvarove u Rasinskom okrugu.

Vanredna situacija je u Babušnici, Novoj Varoši, Crnoj Travi, delovima Vranja i u Knjaževcu.

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozorava JP "Putevi Srbije".

Putevi su uglavnom prohodni, uključujući prilaze planinskim centrima, ali savetuje se oprez zbog snega kojeg ima na pojedinim deonicama.

Neprohodni su putni pravci III prioriteta: Kraj deonice puta u izgradnji - Negosavlje, Sastav Reka - Strezimirovci, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica.

Raščišćeni su svi putni pravci u potkopaoničkom kraju, osim do zaseoka Cvetkovići u Krivoj Reci, što se očekuje tokom dana.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

(RTS)

BONUS VIDEO: PRVI SNEG U BEOGRADU: Pahulje se zabelele u prestonici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)