NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Temperatura će biti čak 22 stepena, evo kad nas očekuje nagli skok

Novosti onlajn

29. 11. 2023. u 07:45

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) rano jutros, oko 4 sata, izdao je upozorenje za područje Srbije na naglo topljenje snega koje će trajati od sutra, 30. novembra, pa sve do 3. decembra.

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Температура ће бити чак 22 степена, ево кад нас очекује нагли скок

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

- Od četvrtka posle podne do subote nagli porast temperature u većini mesta. Na planina intenzivno topljenje snega u kombinaciji sa jakim južnim vetrom. Najtoplije će biti u petak, 1. decembra, sa dnevnim maksimumima od 14 do 22 stepena, a u Timočkoj Krajini oko 7 stepeni uz intenzivno topljenje snega u planinskim predelima u kombinaciji sa jakim vetrom. Za vikend, 2-3. decembra, zahlađenje - navodi se u upozorenju.

Hidrološko upozorenje

RHMZ je izdao i hidrološko upozorenje za period od 28. novembra do 29. novembra.

- Na Limu kod h. c. Prijepolje vodostaj će biti u naredna 24 časa u porast sa prevazilaženjem granice redovne odbrane od poplava - navodi se.

Podsetimo, u sredu hladno ali uglavnom suvo. Tokom dana samo ponegde provejavanje snega, dok se posle podne očekuje pretežno sunčano vreme. Duvaće pojačan severozapadni vetar koji će uveče oslabiti i okretati na južni smer. Dnevni maksimum u sredu od 0 do +7 stepeni Celzijusa.

U četvrtak će dominirati anticiklon, dok će se preko središnje Evrope premeštati nov hladan front na kojem će uslediti razvijanje sekundarne ciklonske aktivnosti.

BONUS VIDEO: PARALISAN SAOBRAĆAJ OD NOVE VAROŠI PREMA ZLATIBORU - Sneg ne prestaje, oboreno drveće, kamioni stoje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu