POMOĆ U SANIRANJU ŠTETE: V.d. minsitra prosvte posetio oštećene škole u opštini Rekovac

B.B.

23. 06. 2023. u 14:05

Vršilac dužnosti ministra prosvete Republike Srbije Đorđe Milićević sa saradnicima posetio je danas škole u opštini Rekovac i gradu Kragujevcu koje su pretrpele štete tokom nedavnih poplava u Srbiji.

ПОМОЋ У САНИРАЊУ ШТЕТЕ: В.д. минситра просвте посетио оштећене школе у општини Рековац

Foto:Ministarstvo prosvete

Ministar Milićević i pomoćnik za predškolsko i osnovno obrazovanje Milan Pašić obišli su jutros izdvojeno odeljenje Osnovne škole „Svetozar Marković“ u selu Ursule kod Rekovca. Zgrada škole u Ursulama teško je oštećena u poplavama, kao i objekata Doma kulture koja deli dvorište sa školom. U ovoj školi stradali su podovi, nameštaj, zidovi, a poplavljen je i veći broj knjiga.

Srednja stručna škola u Kragujevcu, takođe, je pretrpela štetu usled izlivanja kišne kanalizacije, radionice u kojima su učenici obavljali stručnu praksu bile su poplavljene do visine od oko 30 centimetara, a primetna su oštećenja i na zidovima i fasadi.

U razgovoru sa direktorima ove dve škole, Biljanom Matić i Sinišom Kojićem, ministar je najavio da će nakon procene štete od strane nadležnih komisija, Ministarstvo i Vlada Srbije sve učiniti kako bi se šteta što pre sanirala, rekonstruisala sva oštećenja i omogućilo normalno obavljanje nastavnih aktivnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)