JOŠ JEDAN GRAD UPRAVO PROGLASIO VANREDNU SITUACIJU: Izlile se brdske reke, bujica potopila useve i ulice (VIDEO)

S.BABOVIĆ

10. 06. 2023. u 13:32

ŠTAB za vanredne situacije u Trsteniku, upravo je proglasio vanrednu situaciju u ovoj opštini, potvrđeno je „Novostima“.

ЈОШ ЈЕДАН ГРАД УПРАВО ПРОГЛАСИО ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Излиле се брдске реке, бујица потопила усеве и улице (ВИДЕО)

Foto:Privatna arhiva

Bujične vode nastale usled obilnih padavina najviše štete nanele su okolini Trstenika. Voda se sjurila niz ulice Pejovca, Grabovca, Riljca. Štete su i na usevima.

Ranije ove nedelje, vanredna situacija proglašena je u 20 naseljenih mesta na teritoriji Aleksandrovca, gde su jaka kiša i gradonosne padavine za manje od 7 dana napravile veliku štetu. Najteže je bilo u Predškolskoj ustanovi „Naša radost“.

Osim područja samog Aleksandrovca, ugroženo je još 19 sela: Jelakci, Rokci, Koznica, Rogavčina, Bzenice, Pleš, Grčak, Boturići, Strmenica, Gornja Velika Vrbnica, Gornji Vratari, Donji Vratari, Dobroljupci, Panjevac, Trnavci, Drenča, Donje Rataje, Vitkovo i Donja Vrbnica.

Opština Ćićevac je među prvima proglasila vanrednu situaciju za deo teritorije i to u delu opštine, u naseljenim mestima Lučina i Pojate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)