U DELU ĆIĆEVCA VANREDNA SITUACIJA: Poslednje nepogode četvrte veće ove godine na područu Aleksandrovca, komisija popisuje štetu (FOTO/VIDEO)

S.BABOVIĆ

06. 06. 2023. u 20:55

ALEKSANDROVAC ne pamti ovakve padavine, ali samo od prošle nedelje, kada je veliki nevreme prvi put pogodilo Župu ovog proleća.

У ДЕЛУ ЋИЋЕВЦА ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА: Последње непогоде четврте веће ове године на подручу Александровца, комисија пописује штету (ФОТО/ВИДЕО)

Foto:Novosti,opstina Aleksandrovac

Bujice, jaka kiša i gradonosne padavine ponovo su nanele štetu putnoj infrastrukturi, kućama, usevima, ali je najteže prošla Predškolska ustanova „Naša radost“, koja je zatvorila vrata za decu dok se šteta ne sanira.

- Voda se samo sjurila, do prostora gde su kuhinja, vešarnica, magacin- napominje Daliborka Simić, direktorka Predškolske ustanove.

Radnici obdaništa čistili su do kasno sinoć prostorije. Do prijema dece neće doći sve dok sanitarna inspekcija ne da zeleno svetlo.

Predsednik opštine Mirko Mihajlović kaže da se šteta još uvek procenjuje.

- Sami radimo na saniranju, ali trajna oštećenja na putnoj infrastrukturi ne može bez pomoći republike - kaže Mihajlović.

Poslednje nepogode su čak četvrte veće ove godine na teritoriji Aleksandrovca. Bujice su januara već rušile mostove ili ih ozbiljno oštetile. Na snazi je bila zabrana saobraćaja svih kategorija vozila preko mosta na reci Vratarici, na putu Dobroljupci - zaseok Kršani- Panjevac, u Dobroljupcima. Zbog prekida u komunikaciji, u Panjevcu, kao i u selu Dobroljupci zimus je bila proglašena vanredna situacija.

Vanredna situacija sada formalno nije proglašena u Aleksandrovcu,ali zato jeste u delu Ćićevca, u naseljenim mestima Lučina i Pojate. Najozbiljnije posledice izazvalo je izlivanje Jovanovačke reke 3.juna.

BONUS VIDEO - BUJICE OPET DIVLjAJU: Snažno nevreme i nabujale reke paralisale Vrnjačku Banju i okolinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAOSTALU BOMBU U NIŠU UNIŠTIĆE U NEDELJU: Važno obaveštenje MUP