ZA VIKEND VISOKE TEMPERATURE, ALI BIĆE I PLJUSKOVA: Detaljna vremenska prognoza meteorologa Đorđa Đurića za naredni period

Novosti onlajn

03. 06. 2022. u 12:58

PRED nama i dalje veoma toplo vreme, ponegde sa pljuskovima i grmljavinom.

ЗА ВИКЕНД ВИСОКЕ ТЕМПЕРАТУРЕ, АЛИ БИЋЕ И ПЉУСКОВА: Детаљна временска прогноза метеоролога Ђорђа Ђурића за наредни период

Foto: Tanjug/S.A.

I vikend pred nama biće topao, naročito subota, i ona će biti najtopliji dan u ovom periodu. U noći između petka i subote iz oblasti Alpa do severozapada Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ovaj oblačni sistem sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u subotu ujutro i tokom dela prepodneva premeštaće se preko severa i zapada Srbije dalje na istok, ali već sredinom dana uslediće razvedravanje, pa će posle podne u većem delu Srbije biti sunčano. Kasnije posle podne na jugozapadu Srbije očekuje se jači razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Ujutro i pre podne duvaće južni i jugoistočni vetar, u košavskom području jak. Prema sredini dana zbog prodora oslabljenog hladnog fronta, vetar će biti u skretanju na umeren severozapadni, koji će u svim predelima duvati u toku poslepodneva. Minimalna jutarnja temperatura biće od 13 do 19°C, u košavskom području i u Beogradu do 21°C, a maksimalna dnevna biće od 30 do 34°C, u Beogradu do 33°C.

U nedelju će u većem delu Srbije biti pretežno sunčano i toplo, ali za dva do tri stepena prijatnije u odnosu na subotu. Nešto više oblačnosti biće u Vojvodini. Duvaće severozapadni vetar, koji će sredinom dana i posle podne biti umeren, na istoku Srbije jak. Maksimalna temperatura od 28 do 32°C.

U ponedeljak i u utorak u većem delu Srbije pretežno sunčano, posle podne uz jači razvoj oblačnosti, pa će ponegde biti uslova za lokalne pljuskove sa grmljavinom, uglavnom u jugozapadnim i u planinskim predelima. Maksimalna temperatura biće od 27 do 31°C, u Beogradu do 29°C.

U sredu jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ponegde se očekuju grmljavinske nepogode i obilnije padavine. U četvrtak promenljivo oblačno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Sredinom sledeće sedmice biće nešto prijatnije i svežije, ali zbog pljuskova očekuje se i sparno.

Prosek maksimalne temperature za ovo doba godine je od 23 do 27°C, tako da će maksimalne temperature u narednom periodu biti iznad prosečnih vrednosti, u subotu za oko sedam stepeni, a od nedelje do sredine sledeće sedmice više za tri do pet °C - napisao je Đurić na Fejsbuku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MIG NADLEĆE PEŠTER: Sve je spremno za silovit završetak Vihora 2024 (VIDEO)