SA ŽELEZNIČKE stanice u Beogradu, deset dana pre venčanja kralja Aleksandra i rumunske princeze Marije, kretala se neobična kolona.

Komentari (3)

istorija

14.06.2022. 20:30

Kralj Aleksandar, stvaranjem Jugoslavije je sahranio Srbiju i marginizovao srpske žrtve u 1. svetskom ratu a Hrvatima, neprijateljima, podelio činove da budu iznad pobednika.

Pavlović

15.06.2022. 00:49

Gde to stoji da je Kralj Aleksandar dodeljivao činove Austougarskim oficirima? Da li je morao da pravi državu sa Hrvatima i Slovencima i pored toga što je odlično znao i mnogo puta savetovan ko su i kakvi su to ljudi ozbiljno je pitanje a da je bio jedan od omiljenih srpskih vladara nesporna je činjenica.

Markoni

19.06.2022. 18:55

Највећа грешка принца Александра је што није прихватио декларациони споразум где су Енглези понудили стварање велике Србије за уступак дела Македоније Бугарима а добили Сплит и Дубровник и огроман део Хрватске са морем а Словенију препустили Италијанима па би велика Србија била то што јесте а Хрвата не би ни било...али Александар је хтео злочесту Југославију и докле је дошло...мала Србија...страшно