KLJUČNI ZADATAK VLADE ŠVERC CIGARETA: Medojević jasno rekao - bolje srušiti švercere nego izgubiti obraz

Novosti online

21. 05. 2021. u 19:08

LIDER Pokreta za Promjene Nebojša Medojević je objavio tekst povodom Dana nezavisnosti Crne Gore.

КЉУЧНИ ЗАДАТАК ВЛАДЕ ШВЕРЦ ЦИГАРЕТА: Медојевић јасно рекао - боље срушити шверцере него изгубити образ

Foto: Arhiva

Njegov tekst prenosimo u celosti:

U januaru je u Crnoj Gori kroz legalne tokove prodato samo 27,4 tone cigareta. Ako se zna da je prosjecna mjesecna potrošnja cigareta oko 100-110 tona , čak i student prve godine ekonomije na UDG može lako izračunati da se na ulicama prodato cak 75-85 tona cigareta i da je drzavni budžet ostecen za 7,5-8,5 miliona EUR. Samo za jedan mjesec.

Na ulicama se prodaju brendovi TROKADERO, FM, MANCHESTER, MERILYN, CORSET i sl

Nakon 2-3 mjeseca pregovora starih DPS svercera sa novom Vladom , prosle nedelje je nastavljen šverc cigareta preko Luke Bar ( tzv tranzit) , dominantno preko Albanije i KiM.

Odobrenje da ce šverc ici bez problema i sa logistickom podrskom drzavnih organa dali su Premijer , Ministar finasija i sef ANB. Cijene cigareta za “kupce” van Crne Gore su porasle od 50-100 eur po paketu, zbog ucešca nove vlasti, koja svoje interese i profite štite preko svog tajkuna sa pozamasnim iskustvom o ovom švercom iz 90 tih. Premijer Krivokapic je , inace u dosta bliskim rodbinskim i prijateljskim vezama sa glavnim operativcem šverca cigareta klana iz Granda.

Iznenadna posjeta Izraelu Ministra Finasija . dovodi se u vezu sa idejom da se tamo otvore računi za novac od šverca .

U tom novom svjetlu treba analizirati i odluku Vlade da podigne akcize na cigareta , śto ce automatski drasticno povećati crno trziste i prodaju švercovanih cigareta koje ce biti znacajno jeftinije od regularnih.

Spajanje DPS i Vlade Krivokapica obavljeno je na najopasnijem pitanju- ŠVERCA CIGARETA. Krivokapic ce sada osim budžetskih sredstava koje monopolski sada trosi samo jedan covjek , njegov licni Minisrar finansija ( ili Ministar licnih finansija) , Krivokapic ce za svoje politicke akcije imati na raspolaganju i vise miliona eur od šverca cigareta.

DF jednostavno mora nesto da uradi da sprijeci kriminalizaciju Vlade koju jos uvijek podrzava u Parlamentu. Ćutanje i zabijanje glave u pesak.

DF jednostavno mora nesto da uradi da sprijeci kriminalizaciju Vlade koju jos uvijek podrzava u Parlamentu. Ćutanje i zabijanje glave u pijesal nije reśenje.

Obraticu se kolegi Milanu Knezevicu da hitno zakaze javnu sjednicu Odbora za bezbjednost na kojoj ce se obaviti kontrolno saslusanje sefa ANB, Ministra finansija, direktora policije i rukovodioca Carine u vezi nastavka sverca cigareta kroz tranzit i crnog trzista u Crnoj Gori.

Nijesam spreman da budem saucesnik u nastavku mafijaskog posla Đukanovica i da dajem podrsku Vladi koja radi isto.

Građani su nas glasali da vide PROMJENE , borbu protiv mafije, hapsenje lopova koji su pljackali drzavu, ekonomsku politiku okrenutu proizvodnji i zaposljavanju nasih osiromasneih građana, socijalnu pravdu prema zrtvama tranzicije. Ne prihvatam da Vlada koju ja podrzavam svercuje cigareta i ulazi u ovaj kriminalni ortakluk sa Đukanovicem.

Nadam se da je sada svim nevjernim Toma ( pa cak i botovima Vijesti i NVO Ne damo Crnu Goru) zasto DF nije smio da bude u Vladi , i ako su imali najsnazniju podrsku biraca. I prva i druga familija je odlicano znala da DF na kljucnim pozicijama u Vladi znaci kraj svercu i kriminalu. Posebno meni nije smelo biti dopusteno da budem taj koji ce osmisljavati i koordinirati reforme sektora bezbjednosti jer su znali da bih rasformirao ANB, SAJ, SPO i ostale punktove mafije , otvorio tajna dosije i sproveo lustraciju. Zajendicka ideja DPS , vlasnika Vijesti i NVO Ne damo Crnu Goru je bila KAKO NASTAVITI SVERC CIGARETA i uzeti svoj dio. Svaki dan profit  od sverca cigareta je 1 mil Eur. SVAKI DAN!!!

Bolje je srusiti Vladu koja svercuje , nego izgubiti obraz i unistiti nadu nasim kjudima da se drzava moze voditi i strucno i posteno i patriotski.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024