MILOVI OPET UDARILI NA SRBE: Izveli komite na ulicu, pa osudili druge

V.V.

26. 04. 2021. u 15:10

NAKON nedeljnog incidenta u Bijeloj kada je zaustavljena kolona "komita" i "patriota" koja već izvesno vreme nedeljom napravi krug kroz grad, oglasili su se iz Opštinskog odbora DPS Herceg Novi i optužila Srbe da su izazvali incident!

МИЛОВИ ОПЕТ УДАРИЛИ НА СРБЕ: Извели комите на улицу, па осудили друге

Foto Privatna arhiva

U saopštenju  navode da je prilikom "mirnog prolaska patriotske auto-kolone kroz Bijelu, došlo do incidenta kada je grupa velikosrpskih nacionalista nasrnula na učesnike čija je jedina krivica bila ispoljavanje ljubavi i patriotizma prema Crnoj Gori. Reč je o sramnom incidentu, koji je posledica mržnje prema svemu što je crnogorsko, građansko i evropsko. Provokatorima kojima smeta zemlja u kojoj žive poručujemo da nikog neće zastrašiti, jer je ideal evropske i građanske Crne Gore za koji se borimo, jači od mržnje i kukavičluka.

Očekujemo brzu reakciju Uprave policije i nadležnog tužilaštva, kako bi se ovakvi događaji u budućnosti prevenirali", saopštili su iz OO DPS.

Iz koalicije za budućnost Herceg Novog i Boke odgovorli su takođe saopštenjem. Prema njihovim rečima incident u Bijeloj, je izazvala "grupa montenegrinskih esktremista, pretežno dovedenih iz Nikšića i Podgorice" a to "otkriva prave namere i ideološku pozadinu ovoga divljanja po Boki. Tu prvo nema nikakvog patriotizma, jer se radi o izlivima antisrpstva i antipravslavlja, kao i promociji mržnje i one ideologije od 12. jula 1941. koju su zastupali Sekula Drljević i Savić Marković Štedimlija, a koju je narod Crne Gore dan kasnije isterao sa ovih prostora. Naročito se to želi snažno demonstrirati nama građanima Boke koji nikada nisu poklekli niti izdali svoj narod i svoju veru" saopštavaju iz koalicije Za budućnost Herceg Novog i Boke.

Oni dalje saopštavaju  da je "buđenje te netrpeljivosti direktno  povezano sa DPS i bivšim režimom iz Podgorice koji je pomislio da se može vratiti na scenu izazivanjem incidenata, što svakako mi u Boki i Herceg Novom nećemo dozvoliti.

Nažalost, moramo da  registrujemo i nesposobnost novih vlasti da se izbori sa ovim  devijantnim ponašanjem. Zato i ne treba nikoga da čude ružne scene kada građani sami moraju da se zaštite i brane od ovakve vrste ludila i mržnje. Inertnost jednog dela policije svedoči da se u njenom vrhu i dalje nalaze ili ponovo postavljaju kadrovi bivšeg režima koji ne  sprečavaju kršenje javnog reda i mira, nego ga ovakvim pasivnim odnosom prema organizatorima ovakvih „manifestacija" još i podstiču i ohrabruju."

Sporost i bezličnost vlasti, i odsustvo energičnijeg obračuna sa korumpiranim kadrovima bivšeg režima u policiji, sudstvu i tužilaštvu  ohrabruje one koji misle da će incidentima  promeniti narodnu volju iskazanu na izborima 30. avgusta prosle godine, saopšteno je uz ocenu da "ovakvi incidenti ne doprinose turističkoj promociji Crne Gore pred letnju sezonu, što je očigledno još jedan od motiva ovih ,,patriota", odnosno njihovih pokrovitelja i finansijera iz sveta politike i organizovanog kriminala" navedeno je u saopštenju koalicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!