ZABRINJAVAJUĆA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA: Herceg Novi traži otvaranje kovid bolnice u Meljinama ili Igalu

V.V.

18. 11. 2020. u 19:20

ZABRINjAVAJUĆA epidemiološka situacija u Herceg Novom, samo juče je registrovano 53 novoobolelih od korona virusa, podstakla je nadležne u Opštini da od Ministarstva zdravlja zatraže da razmotre mogućnost formiranje kovid odelenja za pacijente sa lakšom ili srednje teškom kliničkom slikom u Opštoj bolnici Meljine ili u Institutu „Dr Simo Milošević".

ЗАБРИЊАВАЈУЋА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА: Херцег Нови тражи отварање ковид болнице у Мељинама или Игалу

Foto: Pres služba grada

Pacijenti iz Herceg Novog kojima je potrebno bolničko lečenje smeštaju se u kovid bolnice u Kotoru ili Baru, a kapaciteti tih ustanova su gotovo popunjeni. Vreme potrebno za transfer može igrati presudnu ulogu kada je u pitanju spašavanje ljudskih života, ocenjeno je na sastanku opštinskog Operativnog tima za upravljanje u vanrednim situacijama.

Opština i gradska preduzeća doniraće Domu zdravlja brze antigenske testove, kako bi se premostio period do okončanja nabavke. Testovi će za građane biti besplatni.

Svima je upućeno upozorenje da poštuju  mere za zaštitu zdravlja i sprečavanje širenja zaraznih bolesti, kako bi izbegli kažnjavanje.

Foto: Pres služba grada

 

Za nenošenje zaštitne maske kazne za fizička lica su od sto do dve hiljade, a za pravna od dve do dvadeset hiljada evra.

Na sastanku je ocenjeno da građani poštuju zabranu izlaska od 21 do pet časova, ali ne i  naredbu o nošenju maski. Zbog toga će kontrola biti pooštrena. Rigoroznije će biti kontrolisani i građani u samoizolaciji.

Služba zaštite i spašavanja nastaviće sa  dezinfekcijom najfrekventnijih delova grada. Služba komunalne policije i inspekcijskog nadzora tri puta dnevno će, ako bude trebalo i češće, putem megafona upozoravati stanovnike na poštovanje svih mera.

12 PREMINULIH

Od početka epidemije u Herceg Novom je 12 osoba preminulo, broj zaraženih je porastao na oko 400.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)