SLIKA GOVORI VIŠE OD HILJADU REČI: Sin Marka Milačića na muralu sa pokojnim mitropolitom, pogledajte kako su mu umetnici odali počast (FOTO)

Novosti online

08. 11. 2020. u 22:35

MURALI pokojnog mitropolita Amfilohija niču širom bivše Jugoslavije, odnosno na svim prostorima na kojima žive Srbi.

СЛИКА ГОВОРИ ВИШЕ ОД ХИЉАДУ РЕЧИ: Син Марка Милачића на муралу са покојним митрополитом, погледајте како су му уметници одали почаст (ФОТО)

Foto: Tvitter/@markodmilacic

Umetnici se na sebi svojstven način trude da odaju počast preminulom mitropolitu.

Jedan od takvih murala osvanuo je i u Prijedoru. Na njemu je pokojni mitropolit koga grli malo dete, što, zapravo na pravi način oslikava karakter ovog naizgled strogog čoveka koji je obožavao mališane.

Igrom slučaja, mural je urađen na osnovu fotografije sina crnogorskog političara Marka Milačića i pokojnog vladike.

Tim se pohvalio i lider Prave Crne Gore na svom Fejsbuk nalogu.

- U Prijedoru osvanuo veličanstveni mural posvećen mitropolitu koji su naslikali Steva Šeatović i Miloš Bajić.

Iako nije važno ko je na slici sa Mitropolitom, ipak sam ponosan što je inspiracija fotografija mog sina Vuka sa našim Đedom - dodao je Milačić.

Podsetimo, pokojni mitropolit Amfilohije je krstio Marka Milačića i njegove sinove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)