UKINUTO REŠENJE: Protojerej - savrofor Saša Janjić neće biti deportovan

M.D.

15. 10. 2020. u 20:54

УКИНУТО РЕШЕЊЕ: Протојереј - саврофор Саша Јањић неће бити депортован

Foto: M.D.

UPRAVA policije Regionalni centar granične policije “Sjever” ukinuo je rešenje o deportaciji arhijerejskog namesnika pljevaljskog, protojereja - stvrofora Saše Janjića, donešenog u junu ove godine.

U rešenju je navedeno da se prekida upravni postupak protiv Saše Janjića, do okončanja postupka predhodno pokrenutog još 2014. godine.

Protojereju - stvroforu Saši Janjiću u junu ove godine , od strane policije, uručeno je rešenje kojim je naloženo, kako je navedeno, da zbog nezakonitog boravka u Crnoj Gori, dobrovoljno napusti Crnu Goru do 25.06. 2020. godine.

Istovremeno, istim rešenjem Janjiću je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru u narednu godinu dana.

U obrazloženju novog rešenja, koje je Janjiću uručeno 14. oktobra ove godine, navedeno je da se ukida rešenje, o deportaciji iz juna ove godine, do okončanja predhodnog postupka, pokrenutog još 2014. godine koji se takođe odnosio na istu stvar. Tada je donešeno slično rešenje koje je tada ukino Upravni sud i naložio donošenje novog zakonitog rešenja, a koje Ministarstvo unutrašnjig poslova nikad nije donelo.

Foto: M.D.

- Upravni su u presudi od 28.10.2014. godine je poništio rešenje Ministarstva unutrašnjih poslova od 24.02. 2014. i naložio donošenje novog zakonitog rešenja koje Ministarstvo unutrašnjig poslova nije donelo, a Uprava policije je tada odložila izvršenje o obavezi napuštanja Crne Gore od 24.02.2014. godine do okončanja upravnog spora-navedeno je u obrazloženju.

Odluka o deportaciji arhijerejskog namesnika pljevaljskog, protojereja Saše Janjića, kome je naređeno da po hitnom postupku napusti Crnu Goru do 25. juna ove godine, izazvala je velike reakcije u javnosti Crne Gore.

Podsećanja radi, nakon što je uručen poziv za saslušanje (17. juna) u prostorijama granične policije u Pljevljima, veliki broj vernika je, odlučivši da pruži podršku pljevaljskom arhijereju, krenuo u jutarnjim časovima pred prostorije granične policije gdje je saslušavan prota Saša.

Tog dana, uručeno je rešenje o deportaciji. U rešenju je navedeno da Janjić mora napustiti Crnu Goru u roku od sedam dana.

Adovokat arhijerejskog namesnika pljevaljskog prote Saše Janjića je blagovremeno uložio žalbu o kojoj je većano, ,nekoliko meseci, da bi 14. okotobra dobio rešenje u kome je navedeno da se prekida upravni postupak.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)