PAMTI OVAJ NAROD PREMIJERU: Danilo Jokić iz UCG odgovorio Dušku Markoviću

V. K.

15. 08. 2020. u 12:14

UJEDINjENA CRNA GORA (deo koalicije Za budućnost Crne Gore) reagovala je na izjavu nosioca liste DPS-a Duška Markovića, koji je u Zagoriču rekao da u DPS-u poštuju i Crkvu i vernike, uz napomenu da u Crnoj Gori ima mesta za sve. Danilo Jokić, funkcioner UCG pitao je Markovića na koju ili čiju Crkvu je mislio?

ПАМТИ ОВАЈ НАРОД ПРЕМИЈЕРУ: Данило Јокић из УЦГ одговорио Душку Марковићу

Foto: Facebook/Danilo Jokic

- Da li je poštovanje moje SPC (do nedavno i vaše) rušenje manastirskog konaka na Briskoj gori? U svitanje, mučki, ljutim mašinama, uz obruč policije. Uz suze i drhtanje zatečenih monahinja! Niko od okupatora, a pamti ih ovaj prostor, nije dirao svetinje. To znate i vi i ja. Da li je prebijanje vladike Metodija na mostu na Đurđevića Tari poštovanje vernika? Da li je hapšenje i zadržavanje 72 sata u nikšićkom kazamatu, vladike Joanikija i sedam sveštenika, čin poštovanja? Samo su stali na čelo naroda koji ište pravdu, kako i dolikuje jednom vladiki. I vi i ja znamo da tu “greh” ne postoji! Da li je privođenje uglednih sveštenika po Crnoj Gori, poštovanje i Crkve i njenih vernika? Ili je puko pokazivanje sile i lojalnosti vašem šefu, koji u izbornoj kampanji ne sme ni da pomene Crkvu, ni moju, ni onu njegovu i vašu “ateističnu” - naveo je Jokić.

- Da li se usvajanjem sramnog Zakona o slobodi veroispovesti, uoči najvećeg hrišćanskog praznika Božića, iskazuje poštovanje Crkvi i vernicima? Nikad niko nije, ni Crkvi, ni vernicima, na takav način čestitao Božić. I neće, nikada više, dok je ljudi i vremena! Pamti ovaj narod premijeru! Ista ta mladost, te divne devojke i mladići, olovkom, kao božijom rukom, će vam 30. avgusta, pokazati kako se poštuju i Crkva i vera, Markoviću! Od njih ćete naučiti kako se pišu nove stranice istorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a