VOŽNJA DASKE KOBNA PO ŽIVOT: Devojka se utopila u Sutomoru, mladića spasili

B. DABIĆ

20. 10. 2023. u 20:46

DEVOJKA čiji identitet još nije saopšten utopila se danas na 20-tak metara od obale u Sutomoru. Nezvanično, tragično je stradala turistkinja iz Moldavije. Službe traganja i spašavanja na moru uspeli su spasiti mladića koji je bi sa nesrećnom devojkom.

ВОЖЊА ДАСКЕ КОБНА ПО ЖИВОТ: Девојка се утопила у Сутомору, младића спасили

Foto: Printskrin/Jutjub

Prema saznanjima Novosti,  grupa mladih Moldavaca je danas iz barske  Marine na sup daskama isplovila i ubrzo su izgubili kontrolu. Jak južni vetar odvukao ih je  iza Golog Brda u Sutomoru. Izgubili su moguććnost upravljanja usled velikih talasa.

- Očajnički su pokušavali da se dokopaju Sutomorske plaže, a Pomorsko operativni centar je dobio informaciju u 16:45 časova te je uprkos olujnom jugu isplovio spasilački čamac SAR-1 sa posadom Jasmin Koković, Nikola Bošković i Marko Čejović. Dve mlade osobe tridesetih godina su uspele da dođu do plaže na koju su ih talasi izbacili. Posada čamaca SAR-1, rizikujući sopstvene živote se primakla  čamcem   stenama kako bi spasili dvoje mladih koje su talasi  bacili na kamenitu obalu. Zadnjim atomima snage došli su do stena, ali ženskoj osobi, na žalost,  nije bilo spasla, naveo je načelnik Službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama (UPSUL) Žarko Lukšić. .

U Sutomoru su  pripadnici  službe MUP CB Bar, Sektor granične policije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć da zbrinu mlade Moldavce.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)