POČETAK INVESTICIONOG CIKLUSA Otvorena nova zgrada OŠ "Dušan Korać"

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 09. 2023. u 07:00

IMA li lepšeg načina da se obeleži početak školske godine, nego ulaskom naših učenika i profesora u novu školu? Ovo je najstarija škola u ovom kraju, ali je možda najlepša ili među najlepšima u državi, kazao je juče u Bijelom Polju predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, otvarajući novu zgradu OŠ "Dušan Korać".

ПОЧЕТАК ИНВЕСТИЦИОНОГ ЦИКЛУСА Отворена нова зграда ОШ Душан Кораћ

milutin sekulović

Izgradnja objekta je počela pre četiri i po godine i uprkos obećanju tadašnjeg premijera Duška Markovića da će biti izgrađena za svega 26 meseci, ona je vrata otvorila skoro dve i po godine kasnije.

- Otvaranje škole "Dušan Korać" simbolično predstavlja početak velikog investicionog ciklusa širom Crne Gore, gde će se otvarati nove škole, novi vrtići i fakulteti - poručio je Abazović, koji je naglasio da će 2024. godina biti posvećena tome, budući da je ova godina "potrošena" na pravljenje projekata.

Stara zgrada škole za 74 godine postojanja nikada nije bila značajnije rekonstruisana, a nova školska zgrada, površine 8.000 kvadratnih metara ima 20 učionica opšte namene, šest kabineta za specijalne namene, prostorije za celodnevni boravak, biblioteku, salu za fizičko vaspitanje sa pratećim sadržajima, administrativne i ostale prostorije. U ovoj zgradi radiće i Muzička škola.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)