PRVI HAUSEROV KONCERT NA SVETSKOJ TURNEJI U BARU: Buntovnik sa violončelom potvrdio da je klasika kraljica muzike

B. DABIĆ

26. 08. 2023. u 09:32

ПРВИ ХАУСЕРОВ КОНЦЕРТ НА СВЕТСКОЈ ТУРНЕЈИ У БАРУ: Бунтовник са виолончелом  потврдио да је класика  краљица музике

Foto: B.Dabić

Svetsku turneju  jedan od najpoznatijih violončelista današnjice Stjepan Hauser  na spektakularan način otvorio je koncertom u Bar. tPrva samostalna turneja Stjepana Hausera  nosi naziv „Buntovnik sa violončelom“.

Virtuoz na violončelu počeo u romantičnom, laganijem stilu, kompozicijama „Caruso“ , „Hallelujah“ i „Shape of my heart“, a nastavio je  u energičnijem ritmu, interpretacijom čuvenih kompozicija iz filma „Pirati sa Kariba“ i serije „Igra prijestola“ pred oko 25.000 ljubitelja “muzike za sva vremena”

-.„Dobro veče svima! Drago mi je što ste se okupili u ovolikom broju i što svoju turneju počinjem upravo u Baru“, kazao je pozdravljajući publiku Hauser.

Foto: B.Dabić

Tekst potpisa

Pre koncerta koji je održao ispred Sportske hale “Toplica” u Baru, Hauser je razgovarao sa novinarima

-Publika na Balkanu razlikuje se od publike u ostatku sveta, ima svoju posebnost, poseban način života. Volim ljude koji su srčani i spontani, znaju da žive i uživaju. Zapad više nema tu čar i uvek se oseća ta punoća života, kazao je uoči koncerta u Baru renomirani svetski umetnik Stjepan Hauser.

Na pitanje Novosti,  kako je upravo Bar dobio kartu za otvaranje njegove svetske turneje, Hauser je kazao da su se organizatori jako potrudili i izrazio zadovoljstvo što turneja kreće odavde.

On je podsetio da je snimao spot u Crnoj Gori, I to za pesmu Sergeja Ćetkvića koji je publiku u Baru uveo u koncert Hausera.

Hauser je govorio i o budućim planovima

„Stalno se nešto radi i snima, dva albuma su u pripremi, radim spotove, život je haotičan, imam hrpu posla, ali ja to volim i to živim“, kazao je Hauser i dodao da je moguće snimanje još nekog video materijala u našoj državi.

„Prelepa je priroda i bilo bi divno ako bih još nešto ovđe snimio“, kazao je priznati  umetnik, koji je do sada imao prilike da sarađuje sa najvećim muzičkim imenima sveta – Andreom Bočelijem, Elton Džonom, U2, Grupama Aerosmith, RHCP…

„Imao sam sreću da sam snimao sa praktično svim živim legendama… Bio bih nezahvalan kada bih imao još neke želje“, naveo je Hauser.

Kao što je najavio pre koncerta, publiku u Baru, imala je  super užarenu atmosferu.„Prvi deo koncerta biće mirniji, klasika, romantika, a onda kreće ples i nadam se da će publika plesati, kad ja već ne znam”

Hauser  je maestralno potvrdio da je klasika kraljica muzika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)