POVRATAK LEPOSAVIĆA UCrnoj Gori predata prva izborna lista za parlamentarne izbore

Марија Стевановић
Marija Stevanović

12. 05. 2023. u 13:13

BIVŠI ministar pravde i manjinskih prava u Vladi Zdravka Krivokapića, Vladimir Leposavić, smenjen svojevremeno u Skupštini na predlog tadašnjeg premijera "zbog relativizovanja genocida u Srebrenici" vraća se u politiku!

ПОВРАТАК ЛЕПОСАВИЋА УЦрној Гори предата прва изборна листа за парламентарне изборе

milutin sekulović

Naime, grupa građana Narodni pokret "Pravda za sve", predala je u sredu uveče izbornu listu Državnoj izbornoj komisiji pod nazivom "Pravda za sve! - dr Vladimir Leposavić".

- Ova prijava došla je kao rezultat velikog rada. Odgovornost prema podršci građana je velika. Jako je važno, i na to smo ponosni, da je ovo prvi put u istoriji Crne Gore da je jedna grupa građana podnela listu za parlamentarne izbore. Zadovoljni smo malim delom istorije. Svi koji su dali potpise i koji su na listi su ljudi koji su dali podršku odnosu da delovanje javnih funkcionera bude odgovorno. Na specifičan način smo otvorili kampanju, i sigurni smo da će izbori završiti dobrim rezultatom "Pravde za sve" - kazao je Leposavić nakon predaje liste.

Ustavni sud danas odlučuje

Održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 11. juna nije još izvesno. Naime, Ustavni sud danas odlučuje o inicijativi za pokretanje postupka za ocenu ustavnosti Zakona o izmenama i dopunama Zakona o predsedniku Crne Gore, koji je donela aktuelna skupštinska većina, uprkos sugestijama Venecijanske komisije. To je iskoristio odlazeći predsednik države Milo Đukanović i zakazao izbore.

On je istakao da su u Pokretu svesni da je moguće da u nekoj varijanti dođe do odgađanja izbora, ali da su doneli odluku da budu deo izbornog procesa dok ostale stranke čekaju.

Leposavić je istakao da će javnosti predstaviti program i izbornu listu i da veruje da je ona u dobrom delu programski i personalno prepoznata. Kampanju će, ističe, početi "po isteku roka za predaju lista, jer je to fer-plej".

Sa Leposavićem je na predaji izborne liste bila i Slavica Šćekić, sestra Slavoljuba Šćekića, visokog policijskog funkcionera, ubijenog pre gotovo 18 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)