ČLAN DPS PUCAO IZ LOVAČKE PUŠKE: Albanci u opštini Tuzi otkazali promotivni skup zbog incidenta

V.K.

02. 03. 2023. u 21:33

KOALICIJA Albanski forum otkazala je večerašnji promotivni skup u Milješu kod Tuzi u okviru kampanje za lokalne izbore zbog incidenta. Naime, oni tvrde da je tu večeras član DPS pucao iz lovačke puške!

ЧЛАН ДПС ПУЦАО ИЗ ЛОВАЧКЕ ПУШКЕ: Албанци у општини Тузи отказали промотивни скуп због инцидента

Foto: Shutterstock/Ilustracija

- Učinili smo to nakon što je član liste "Pravim putem“, koju čine DPS, SD , Bošnjačka stranka i DUA, Emin Bećović, inače kandidata DUA, nasrnuo na neke od naših aktivista, koji su pripremali skup, pucajući dva puta iz lovačke puške u pravcu mesta održavanja skupa, gde je još bilo dece koja su tu završavala fudbalsku utakmicu - istakli su oni.

Tvrde da je Bećović angažovan "da izazove probleme, jer su svesni da će ubedljivo izgubiti“.

- Politička manipulacija prethodnog režima, koji je trideset godina sprovodio mere represije nad Albancima, ostavljajući Malesiju nerazvijenom, danas je ista ta grupa doživela još jedan poraz, ljudski i politički. Činjenica da su angažovali ne aktivistu, već direktno kandidata sa liste, i to u noći njihove tobožnje završne konvencije, dovoljno govori - poručili su iz albanske koalicije ne krijući zaprepašćenje Bećovićevim postupkom.

-Očekujemo da će nadležni državni organi u što kraćem roku osvetliti slučaj i preduzeti sve mere da se očuva građanski mir i javni red, kako ne bi došlo do težih posledica - zaključili su iz Albanskog foruma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna