SKUP MILOVIH PRISTALICA U PODGORICI: Protest komita zbog "veleizdaje države" i smene Kentere (FOTO)

V.K.

02. 11. 2022. u 18:59

PRISTALICE bivšeg režima okupili su se u centru Podgorice kako bi "iskazali revolt zbog usvojenih izmena Zakona o predsedniku države" ali i drugih odluka Vlade zbog kojih je, kako procenjuju, ugrožena država.

СКУП МИЛОВИХ ПРИСТАЛИЦА У ПОДГОРИЦИ: Протест комита због велеиздаје државе и смене Кентере (ФОТО)

Foto: V. K.

I večeras se na Trgu nezavisnosti okupilo oko dvesta pristalica Mila Đukanovića i bivšeg režima. Planirano je da protestnom šetnjom dođu do zgrade Skupštine Crne Gore. 

Razlog njihovog okupljanja je usvajanje izmena i dopuna zakona o predsedniku države, ali i neke druge odluke izvršne vlasti koje, kako ocenjuju, ugrožavaju nezavisnost Crne Gore.

Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“ pozvao je političke stranke koje zagovaraju interese Crne Gore, da se "pod hitno međusobno dogovore i javno pozovu svoje članstvo na okupljanje ispred Skupštine Crne Gore radi iskazivanja mirnog građanskog protesta protiv, kako su kazali, očiglednog ugrožavanja državnopravnog statusa Crne Gore u kontinuitetu od strane 42 i 43 Vlade Crne Gore, s elementima osnovane sumnje u veleizdaju države.

Protest je najavljen i zbog smene bivšeg direktora ANB Sava Kentere kao i angažovanja Artana Kurtija na poziciju glavnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbednost, suprotno zakonu.

"Patriotski pokret otpora „Lovćenske straže 1990“smatra da se moraju precizno naznačiti organizatori protesta, jer crnogorske patriote ne smeju više dozvoliti da budu dobrovoljno iskorišćtvani u političke svrhe, od bilo koje političke grupacije.

- U pitanju je Domovina a ne politika - navodi se u saopštenju.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

UŽAS ZBOG EKSPERIMENTA: Razdvojili trojke, sreli se na fakultetu, a onda - samoubistvo