DANILOVIĆ I MILAČIĆ IMAJU DOBAR POLITIČKI SLUH Analitičar Bojan Panaotović o podršci „Otvorenom Balkanu“ i Temeljnom ugovoru u Crnoj Gori

J. S.

19. 06. 2022. u 07:23

LIDERI parlamentarnih stranaka u Skupštini Crne Gore Goran Danilović i Marko Milačić podržavši inicijativu Otvoreni Balkan pokazuju da imaju politički sluh i kontakt sa sopstvenim biračima i da vode autonomnu politiku u interesu svojih stranaka. – ocenio je analitičar i sociolog Bojan panaotović.

ДАНИЛОВИЋ И МИЛАЧИЋ ИМАЈУ ДОБАР ПОЛИТИЧКИ СЛУХ Аналитичар Бојан Панаотовић о подршци „Отвореном Балкану“ и Темељном уговору у Црној Гори

Foto: M.Stojanac

On je naglasio da Prava i Ujedinjena često su percepirane kao deo bloka koji čine Demokrate i Spajićeva stranka a koje su se otvoreno usprotivile Otvorenom Balkanu pridruživši se DPS-u, SDP-u, SD-u... Činom podrške regionalnoj inicijativi Danilović i Milačić pokazuju da misle svojom glavom i da ne žele da budu apriori svrstani u strogo podeljene blokove, naročito što je blok protiv Otvorenog Balkana blok čiji je stožer DPS.

- Isti je slučaj i kada je reč o Temeljnom ugovoru i još nekim pitanjima. Demokrate i DPS sa pratnjom na istoj su strani, a ostali na suprotnoj. Nevolja za Demokrate i Demohrišćane leži u činjenici da sva istraživanja pokazuju da su njihovi birači i simpatizeri u ogromnom procentu za ulazak u Otvoreni Balkan i za potpisivanje Temeljnog ugovora a ne za politiku tihog autonomašenja i javnih i tajnih poteza u smeru autokefalije… - objašnjava Panaotović.

Dodaje na kraju da za razliku od Spajićevih i Demokrata, Milačić i Danilović korespondiraju sa sopstvenim biračima za koje naravno nema dilema kada je reč o pomenutim pitanjima.

-Svako ko ima oči vidi da je lekovito i blagotvorno ići ka integrativnim procesima i da je za građansku harmoniju u Crnoj Gori lekovito da se potpiše Temeljni ugovor i zaceli živa rana, kako to juče reče i premijer Abazović.- zaključuje Panaotović.

BONUS VIDEO:

KNEŽEVIĆ U CRNOGORSKOM PARLAMENTU: Ko će nama doći na primorje ovog leta?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati