VELJOVIĆ POD "LUPOM": Cetinjsko tužilaštvo se žalilo na oslobađajuću presudu Milovom savetniku

S. ĐOKIĆ

24. 05. 2022. u 07:39

Cetinjsko Osnovno tužilaštvo žalilo se na presudu kojom je savetnik predsednika države Mila Đukanovića i bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović oslobođen optužbe za napad na policajca Božidara Bulatovića, 5. septembra prošle godine, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju.

ВЕЉОВИЋ ПОД ЛУПОМ: Цетињско тужилаштво се жалило на ослобађајућу пресуду Миловом саветнику

Foto: D.Milovanović

Mihailo Volkov, jedan od Veljovićevih advokata kaže da je ovakav potez Tužilaštva očekivan, ali da veruje da će Viši sud potvrditi oslobađajuću odluku.

- Verujem iz razloga što je u samoj presudi sudija dao više nego dovoljno razloga na kojima temelji svoju sudsku odluku, a isto tako taj Viši sud će imati pred sobom te iste dokaze koje smo zajedno sproveli u ovom sudskom procesu. Podsećam, javnost je jednim delom bila upoznata sa sprovedenim dokazima i opet vas podsećam u tim sprovedenim dokazima ukazao ili potvrdio tvrdnje osnovnog državnog tužioca, odnosno onako kako je tužilac naveo u optužnom aktu da je Veselin Veljović gurao službenika policije - navodi Volkov.

On smatra da je video-snimak bio u suprotnosti sa svim drugim dokazima, da nije bio verodostojan i da je izvučen iz konteksta. Prvostepenu presudu Veljoviću 7. aprila saopštila je sudija cetinjskog Osnovnog suda Marija Ćupić, koja je tvrdila da dokaza za osudu nije bilo. Oslobađanju je najviše doprineo iskaz policajca Bulatovića, koji je kazao da ga Veljović nije napao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAMO DVA KNJIŽEVNIKA ODBILA SU NOBELOVU NAGRADU: Rus zbog straha od vlasti, Francuz nije želeo da bude institucionalizovan