(ISPRAVKA) Predsednik Crne Gore u Prištini

D. M. - D. Z.

19. 05. 2022. u 06:07

PORTAL raskrinkavanje.me ocenio je kao pristrasno izveštavanje naš tekst u kome smo naveli da je predsednik Crne Gore Milo Đukanović prilikom posete Prištini s Vjosom Osmani radio protiv Srbije, a nakon čega smo uradili ispravku teksta.

(ISPRAVKA) Председник Црне Горе у Приштини

Foto: predsjednik.me

Naime, na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Vjosom Osmani u Prištini, Đukanović je rekao da posetu vidi kao priliku za jačanje međusobnog poverenja i otvaranje novih prostora za unapređenje saradnje.

Na sastanku lidera bilo je reči i o Srbiji, međutim ona je pomenuta u kontekstu dijaloga Prištine i Beograda, a ne zbog sklapanja pakta protiv iste, kao što je prvobitno bilo navedeno u našem tekstu. 

- Podržavamo postojeći politički dijalog između Prištine i Beograda i verujemo da samo politički dijalog može dovesti do sveobuhvatnog, pravno obavezujućeg sporazuma koji pruža mogućnost da se (tzv.) Kosovo razvija kao demokratska zemlje. To nije samo pitanje Prištine i Beograda, nego pitanje koje dotiče stabilnost cele regije - kazao je Đukanović.

Uzimajući u obzir objektivne interpretacije navedenog susreta od strane relevantnih medijskih adresa, zaključujemo da poseta Đukanovića Prištini nije deo nikakve akcije protiv Srbije, već prilika za jačanje saradnje sa Crnom Gorom, i podrška na putu te zemlje ka evroatlantskim integracijama, naveo je portal raskrinkavanje.me. Nakon što su nam ukazali na grešku tekst je ispravljen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna