SRBOFOB IZVUČEN IZ POLITIČKOG NAFTALINA: Ranko Krivokapić o trošku građana zagovara formiranje autokefalne crkve u Crnoj Gori

Milutin SEKULOVIĆ

18. 05. 2022. u 12:00

OSVEDOČENI protivnik Srba, Srbije i SPC, doskora penzioner sa astronomskim primanjima, ministar spoljnih poslova Crne Gore, koga je iz političkog naftalina izvukao premijer Dritan Abazović, u dane dok njegov poslodavac najavljuje potpisivanje Temeljnog ugovora sa SPC, o trošku poreskih obveznika, među kojima je više od trećine Srba, zagovara formiranje autokefalne crkve u Crnoj Gori.

СРБОФОБ ИЗВУЧЕН ИЗ ПОЛИТИЧКОГ НАФТАЛИНА: Ранко Кривокапић о трошку грађана заговара формирање аутокефалне цркве у Црној Гори

Novosti

Čovek kojeg se pošteni svet ježi, na teren se vratio posetom ambasadi Ukrajine u Podgorici gde je u ciničnom stilu napao državu Srbiju i sramno uporedio Crnu Goru sa Ukrajinom, odnosno Srbiju sa Rusijom, rečima da Crna Gora zna i najbolje razume ukrajinski narod jer ima sličnih problema sa "velikim susedom".

Umesto packi, Vlada je ćutala. "Junak" sa cetinjskih ulica, koji je učestvovao u pokušaju sprečavanja ustoličenja mitropolita Joanikija, tokom odvojenih susreta u Berlinu sa šefovima diplomatija Ukrajine Dmitrom Kulebom i Severne Makedonije Bujarom Osmanijem, otvoreno je agitovao za autonomiju takozvane CPC, dobijajući od njih otvorenu podršku za takvu rabotu.

Krivokapić je tako prekršio Poslovnik o radu Vlade, koji kaže da "osnovu za pregovore i susrete s inostranim delegacijama u zemlji i inostranstvu, odnosno platformu utvrđuje Vlada, ali i da se izuzetno, kad to razlozi hitnosti zahtevaju, pregovori mogu voditi na osnovu uputstva koje daje predsednik Vlade", a ne nikako na osnovu ličnih impresija i želja.

Ohrabren ćutanjem Vlade nakon prvog ispada, kršeći princip ministarstva na čijem je čelu, Ranjo je krenuo u ostvarenje ličnih i ciljeva mentora koji su ga utrpali u kabinet. Da li će njen mandatar nastaviti da ćuti, kao i ministri SNP u njoj, ostaje da vidimo u četvrtak na novoj sednici Vlade...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

Podzemlje