OGLASILI SE CRNOGORCI: Glasanje na „Pesmi Evrovizije“ proteklo u redovnoj proceduri

M. S.

15. 05. 2022. u 22:19

– POSLE informacije obavljene na sajtu Eurosonga, da je na drugoj polufinalnoj večeri Pesme Evrovizije 2022. osporeno glasanje žirija u šest zemalja, želimo da obavestimo javnost da smo ovlašćenim predstavnicima Evropske radiodifuzne unije (EBU) uputili zahtev za pojašnjenje.

ОГЛАСИЛИ СЕ ЦРНОГОРЦИ: Гласање на „Песми Евровизије“ протекло у редовној процедури

Foto: EPA

Glasanje u studiju RTCG proteklo je u redovnoj proceduri, a nakon toga uredno overeno od strane EBU, te ne vidimo razlog za sumnju u bilo kakav oblik neregularnosti i očekujemo detaljan odgovor na to pitanje - deo je saopštenja Evrovizijskog tima RTCG.

- Kad je reč o finalnoj večeri, kao što je publika mogla da primeti u direktnom televizijskom prenosu, glasovi su saopšteni javno i ukus našeg žirija u najvećem delu poklopio sa rasporedom zemalja na konačnoj tabeli - navode u saopštenju Evrovizijskog tima RTCG.

Iz tima ističu da će o svim informacijama koje na ovu temu dobiju od organizatora Eurosonga 2022, javnost obavestiti u najkraćem roku.

Prema saopštenju na sajtu EBU, partner Evropske radiodifuzne unije koji vrši monitoring nad glasanjem tokom Evrovizije ukazao je da su u rezultatima šest zemalja u kojima je i Crna Gora identifikovani "određeni neregularni obrasci glasanja".

- EBU izuzetno ozbiljno shvata sve moguće pokušaje da se manipuliše glasanjem na Pesmi Evrovizije i ima pravo da ukloni takve glasove u skladu sa Zvaničnim uputstvima za glasanje, bez obzira na to da li će takvi glasovi verovatno uticati na rezultate i/ili ishod glasanja - saopštili su organizatora Evrovizije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna