ČIČA BROJI 124 GODINE! Mileta Pavićević iz Podgorice greškom postao najstariji stanovnik Evrope

V. KADIĆ

03. 05. 2022. u 07:39

UZALUD lična karta, pasoš, pa ni to što se još nekako drži na nogama, Podgoričanin Mileta Pavićević Čiča nema 74, nego 124 godine!

ЧИЧА БРОЈИ 124 ГОДИНЕ! Милета Павићевић из Подгорице грешком постао најстарији становник Европе

Mileta Pavićević, Foto V. K.

Greškom administracije drži rekord najstarijeg stanovnika ne samo Crne Gore nego i Evrope! Da gura "duboku starost" Čiča je saznao sasvim slučajno, kada je otišao u Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje u Podgorici tražeći da mu saopšte uslove za odlazak u starosnu penziju.

- Više puta mi je rečeno da dođem za nekoliko dana. Kada sam ponovo došao u Fond PIO predali su mi dokument na kojem piše da sam rođen 20. aprila 1899. godine! U prvi mah pomislio sam da se neko sa mnom šali, ali sam ubrzo shvatio da je stvar ozbiljna i da naši administratori znaju bolje od mene kad sam rođen, znači pre 124 godine. Nije pomoglo ni to što sam stao ispred njih i kazao da sam ja taj za koga tvrde da imam toliko leta - priča za "Novosti" Pavićević.

Neverovatno, ali ni toliki teret godina nisu Mileti dali za pravo da ode u penziju!

- U Fondu PIO su me mnogo puta odbijali govoreći da nemaju nikakva dokumenta. Ja im kažem da je to nemoguće, jer sam 1948.godine rođen u Podgorici, gde neprestano živim.

Ali izgleda da prema evidenciji tog fonda ja ne samo što imam 124 godine, nego sam i umro, šeretski nastavlja naš sagovornik.

Ipak, početkom aprila pojavila se nada da će greška biti ispravljena, jer je u Fondu PIO formiran predmet u kojem Pavićević traži ostvarivanje prava na starosnu penziju.

- Nadam se da će se konačno ispraviti dugogodišnji propusti, greške, jer imam zakonski potrebne dokaze da sam poreze i dugovanja davno izmirio. Sumnjam da je u prethodnim periodima sve ovo namerno urađeno, jer sam kao Srbin bio na meti bivšeg režima - dodaje Pavićević.

Najstariji đetić sumnja da su mu podaci falsifikovani prilikom brojnih "krađa i prekrađa od strane vlasti". Večiti opozicionar od AB revolucije pa do izbora 2020. uvek je bio na udaru bivšeg režima. Pamte se i njegove organizacije humanitarnih konvoja za Srbe u Kninu, BiH, za KiM... Nažalost, danas veliki Čiča doveden je gotovo do prosjačkog štapa, da nema često čak ni za lek.

- Čiča je pao u nemaštinu, ali se ne dam. Tu mi je unuk koji me izvodi u kafanu i od svog skromnog džeparca čašćava kafom - sa gorčinom izgovara Čiča.

PREMAŠIO 100 GODINA, A ZAOBIĐEN

NA pitanje da li je poput ostalih stogodišnjaka u Crnoj Gori imao privilegije, Mileta Pavićević odrično odgovara:

- Iako po papirima nosim breme godina, prilikom dodele poklona od 200 evra koje je dodeljivao glavni grad svima koji su napunili 100 i više godina - meni to nije zapalo!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati