OPŠTINA OBEZBEDILA 80 HILJADA EVRA: Povećan broj zahteva za jednokratnu pomoć u Herceg Novom

V. V.

16. 04. 2022. u 18:29

U HERCEG Novom je u proteklom periodu povećan broj zahteva za jednokratnu socijalnu pomoć, a uzroci su osim rasta cena osnovnih životnih namirnica i kovid krize i rat u Ukrajini.

ОПШТИНА ОБЕЗБЕДИЛА 80 ХИЉАДА ЕВРА: Повећан број захтева за једнократну помоћ у Херцег Новом

Foto: V. V.

Prema rečima načelnika Sekretarijata za lokalnu samoupravu Željka Bajčete, iz budžeta Opštine za pomoć je izdvojeno 80 hiljada evra, a svakodnevno na njihovu adresu stiže po desetak zahteva.

- Za ostvarenje socijalne pomoći potrebno je ispuniti određene uslove, prvenstveno da je zbir svih primanja niži od prosečne plate, koja iznosi oko 706 evra, uz obavezno prebivalište na teritoriji opštine Herceg Novi, informiše Bajčeta.

Više je zahteva i za pomoć u lečenju dece, starijih i bolesnih, ali i zahteva za pomoć za lečenje izvan Herceg Novog.

Osim finansijske pomoći, Opština pomaže i kroz brojne akcije poput obezbeđivanja novogodišnjih paketa sa hranom. Ta akcija je realizovana u saradnji sa gradskim privrednicima a podeljeno je oko 600 paketa koji su osim hrane sadržali i kućnu hemiju i osnovne potrepštine.

Nisu zaboravljene ni starije niti osobe sa invaliditetom.Nedavno je u saradnji sa Crvenim krstom završena obuka za geronto domaćice, pa ih sada ima devet.

– Broj korisnika tog programa varira, jer na žalost neko premine, ali stalno se prijavljuju novi ljudi, tako da je sada osamdesetak korisnika – navodi Bajčeta.

U okviru programa socijalne i dečije zaštite Opština za novorođenu bebu poklanja stotinu, za treće dete tri stotine a za blizance hiljadu evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju