ŠTRAJK SELE U FABRIKU: Bivši radnici "Vektre Jakić" ponovo protestovali

M. D.

16. 04. 2022. u 06:34

BIVŠI radnici "Vektre Jakić", njih dvadesetak, protestovali su u juče ispred kapije ove drvoprerađivačke fabrike u Pljevljima, koja je u vlasništvu Dragana Brkovića, kako bi skrenuli pažnju na situaciju u kojoj se nalaze više od tri godine, nakon što je sredinom decembra 2018. prekinuta proizvodnja, a svi zaposleni bez izmirenih zaostalih dugovanja upućeni na Biro rada.

ШТРАЈК СЕЛЕ У ФАБРИКУ: Бивши радници Вектре Јакић поново протестовали

Mazalica i kolege, Foto M. Drobnjak

Predstavnik radnika Žarko Mazalica kazao je da od vlasnika Dragana Brkovića traže da im isplati zaostale zarade i poveže radni staž, a od države da nađe način i pokrene proizvodnju u najvećem i najmodernijem drvoprerađivačkom preduzeću u Crnoj Gori i okruženju.

Mazalica kaže da na radnike, koji su u teškom materijalnom položaju, zbog neizmirenih zarada svi ignorišu i da im se niko ne obraća. Zbog toga su bivši radnici najavili da će sledeće nedelje radikalizovati protest i ući u ovu fabriku gde će nastaviti sa štrajkom.

- Predsednik Opštine Rajko Kovačević je obećao pomoć od po 200 evra za najugroženije porodice - kazao je Mazalica i naveo da su predsedniku dostavili spisak od 23 bivša radnika "Vektre Jakić" i očekuju da će pomoć biti uplaćena ovih dana.

Mazalica je objasnio da Brković radnicima duguje između 15 i 30 zarada, zavisno od toga kada su otpušteni iz firme u kojoj su radili, dok im porezi i doprinosi nisu uplaćeni za šest godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna