BUDVU I BEČIĆE PREKRILE TROBOJKE: Na Dan Srpskog jedinstva zastave na bulevarima

B.Dabić

15. 09. 2021. u 18:20

VELIKE zastave okačene su danas na bulevarima u Budvi i Bečićima. Za sada nije potvrđeno ko je okačio trobojke.

БУДВУ И БЕЧИЋЕ ПРЕКРИЛЕ ТРОБОЈКЕ: На Дан Српског јединства заставе на булеварима

Foto: Pokret 22. novembra

Podsetimo, pre nekoliko dana, jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić pozvao je da se istaknu trobojke na 15.septembar. Srbija i Republika Srpska danas obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave - 15. septembar, kojim se obeležava 103. godišnjica proboja Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu. Povodom slučaja zastave okačene na budvanskom bulevaru, pored koje nije okačena zvanična državna, kako to nalaže zakon, reagovali sui z Pokreta 22.novembar.

-Pozivamo nadležne da otrkriju ko je zastavu okačio, da se ograde i osude ovaj čin jer, u suprotnom, možemo pomisliti da je ovo urađeno u ime svih građana Budve, poručuju iz Pokreta 22. Novembar koji “ čin poput ovog i drugih koji stvaraju dodatne podele osuđuju”

-Budva je grad stanovnika mnogih nacija i vera što smatraju bogatstvom a ovakvi potezi ne donose ništa dobro.Podsećamo na mnoge nagomilane probleme koje je potrebno hitno rešavati. Želimo da živimo u gradu tolerancije u kome se različitosti slave kao bogatstvo. Dosta nam je podela, inata, bahaćenja a, pre svega, nerada. Vreme je za pomirenje i miran suživot, zaključuje se u saopštenju koje potpisuje Pokret 22.novemar.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POGINULA JEDNA OSOBA: Teška saobraćajna nesreća u Crnoj Gori