KONJICA PREDALA RAPORT VOJVODI MIŠIĆU: Simbolična ceremonija ispred zgrade Vlade pred glavnu manifestaciju na Savskom trgu (FOTO)

Novosti online

15. 09. 2021. u 18:20

PRIPADNICI Konjičke jedinice policije predali su ispred zgrade Vlade Srbije raport "vojvodi Živojinu Mišiću", glumcu koji je na današnji veliki praznik dočarao legendarnog srpskog vojskovođu.

КОЊИЦА ПРЕДАЛА РАПОРТ ВОЈВОДИ МИШИЋУ: Симболична церемонија испред зграде Владе пред главну манифестацију на Савском тргу (ФОТО)

Foto: D. Bjelić

Konjička jedinica je krenula sa Trga republike ka spomeniku Stefanu Nemanji, i tom prilikom su zabeleženi ovi sjajni prizori na Terazijama. Ispred njih su paradirali mladići u uniformama srpske vojske iz Prvog svetskog rata.

Foto: Novosti

Mladi folkloraši su u isto vreme išli ulicama u narodnim nošnjama, klicali Srbiji, dok je iznad njih leteo policijski helikopter sa velikom trobojkom.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, proslavlja se 15. septembra, na isti dan kada je srpska armija probila bugarske i nemačke položaje na Solunskom frontu, ponovo kročila u otadžbinu i krenula u juriš kojim je oslobođena Srbija.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: D. Bjelić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!