PROTESTI I DALJE OPCIJA: Sastaće se ugostitelji i predstavnici Instituta za javno zdravlje

I. D. S.

03. 08. 2021. u 08:12

ZBOG nezadovoljstva aktuelnim epidemiološkim merama, kojima je za ulazak u restorane i kafiće neophodna potvrda o primljenoj vakcini ili negativan test na koronu, protesti turističkih poslenika su i dalje opcija.

ПРОТЕСТИ И ДАЉЕ ОПЦИЈА: Састаће се угоститељи и представници Института за јавно здравље

Foto shutterstock.com

Da da li će ih biti biće poznato nakon sastanka Udruženja ugostitelja s predstavnicima IZJZ.

Najnovije mere protiv korone razljutile su ugostitelje, jer kako kažu, diskriminišu njihov sektor, ali i zbog toga što su zbog zabrane rada u prethodnom periodu uveliko na rubu egzistencije. Oni su od nadležnih organa tražili da ih po hitnom postupku revidiraju, te najavli masovne proteste ukoliko one ostanu na snazi.

Nove mere, kako ističu ugostitelji, neće im dozvoliti da pokriju deficite koje imaju zbog katastrofalne situacije u turizmu koja traje još od prošlog leta. Kako navode u Crnogorskom udruženju ugostitelja, deficite prethodne turističke sezone teško je i pobrojati, ali je, tvrde, činjenica da je onaj koji je od najvećeg uticaja na svakodnevicu svakog građanina, budžetski deficit, najizraženiji.

- Mere, koje su prethodne sezone bile na snazi, i te kako su doprinele da ugostiteljstvo bude, u najmanju ruku, devastirano - navode ugostitelji i dodaju da su takve greške dovele ugostiteljske radnike na rub egzistencije.

- Takođe, zdravorazumnom čoveku je i više nego jasno da mogućnost zaraze virusom nije isključivo vezana za ugostiteljske objekte, kako to iz najnovijih, ali i svih dosadašnjih mera Ministarstva zdravlja, proizilazi. Ipak, ispostavlja se da kada god broj zaraženih krene uzlaznom putanjom, prvi i jedini na udaru su ugostiteljski objekti. Zašto je vožnja autobusom manje opasna nego ulazak u ugostiteljski objekat i da li su prodavnice i tržni centri presvučeni nekim nevidljivim slojem zaštite za koje nauka nema objašnjenje, a kafane i restorani su izvor zaraze sami po sebi.

KRITIKA

NOVE mere kritikovali su i iz Liberalne partije navodeći da one unose haos i urušavaju turizam.

- Haotična politika u izboru i primeni epidemioloških mera više odmaže nego što pomaže. Država se prema ugostiteljima ophodi kao da je reč o marginalnoj skupini - navodi se u saopštenju LP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!