SISTEM SPREMAN ZA NON-STOP: Gradonačelnik Zoran Radojičić juče obišao dispečere javnog komunalnog preduzeća "Beogradske elektrane"

G. N.

13. 02. 2021. u 08:38

U PRIPREMI ove grejne sezone sve je urađeno na pravi način, tako da smo spremno dočekali drugi hladni talas.

СИСТЕМ СПРЕМАН ЗА НОН-СТОП: Градоначелник Зоран Радојичић јуче обишао диспечере јавног комуналног предузећа Београдске електране

Foto Beoinfo

Sistem je stabilan i odlično funkcioniše, sudeći po učestalosti reklamacija. Ovo je juče konstatovao gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, prilikom posete Dispečerskom centru "Beogradskih elektrana".

Od četvrtka uveče 320.000 stanova greje se 24 sata. Tako će biti sve to dok temperature vazduha budu nalagale, a prema najavama meteorologa, ledeno će biti u narednih sedam dana.

Gradonačelnik se osvrnuo na probleme vezane za zagađenje vazduha.

- Ranije smo imali 194 kotlarnice, a sada samo 22 - kazao je gradonačelnik.

- Plan je da u narednom periodu bude ugašeno još sedam, a sledeća je na listi ona u naselju Sava Kovačević u Zemunu. U školskim ustanovama je oko 75 odsto sistema zamenjeno ekološki prihvatljivijim sistemima.

On je izjavio da je obezbeđeno oko sto miliona dinara kako bi se nastavio proces gašenja ovih kotlarnica. Akcenat će biti na individualnim ložištima, koja čine oko 50 procenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna