ZIMSKI RASPUST U 10 CENTARA: Besplatni sportsko-rekreativni programi za đake od 3. do 21. januara

A. Z. K.

18. 12. 2023. u 14:32

PRESTONIČKI osnovci i srednjoškolci tokom zimskog raspusta biće u prilici da uživaju u besplatnim sportsko-rekreativnim programima koje organizuje Grad u deset sportskih centara.

ЗИМСКИ РАСПУСТ У 10 ЦЕНТАРА: Бесплатни спортско-рекреативни програми за ђаке од 3. до  21. јануара

Foto N. Skenderija

Deca od sedam do 18 godina tokom odmora od školskih obaveza u periodu od 3. do 21. januara moći će da nauče ili usavrše plivanje, treniraju košarku, odbojku, fudbal, rukomet, borilačke sportove...

Sportske aktivnosti tokom zimskog raspusta organizuje Sekretarijat za sport i omladinu. Ovi programi biće prilagođeni i učenicima sa različitim oblicima invaliditeta.

Veliki broj uključenih

U OVIM besplatnim programima učestvuju brojni sportski centri među kojima su "Mirko Sandić", "25. maj - Milan Gale Muškatirović", "Voždovac", "Šumice", "Olimp - Zvezdara". Među njima su i opštinske sportske organizacije iz Čukarice, Obrenovca, Mladenovca, Surčina. U projektu učestvuju i Gradski centar za fizičku kulturu, JP "Ada Ciganlija" i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda.

Beogradski đaci biće u prilici da biraju kojim sportom će se baviti tokom tri nedelje, a u ponudi su: plivanje, košarka, odbojka, fudbal, rukomet, borilački sportovi, stoni tenis, ples...

- Deca koja vole zimske aktivnosti moći će da uživaju u klizanju na otvorenim klizalištima na prostoru Kamenog grada na Adi Ciganliji, "Olimpu" i u Mladenovcu na klizalištu SC "Ljubomir Ivanović Gedža" - rekli su u Sekretarijatu. - Za učenike sa invaliditetom, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda organizovaće sportsko-rekreativni program u SC "Olimp - Zvezdara". Cilj besplatnih programa je da tokom zimskog raspusta sportske aktivnosti budu podjednako dostupne svim beogradskim učenicima i da što veći broj učenika aktivno provede slobodno vreme u društvu svojih vršnjaka.

Mališani i njihovi roditelji koji su zainteresovani za ove programe više informacija o sportskim aktivnostima mogu pronaći na zvaničnom sajtu Grada Beograda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave