UZ TAKMIČENJE MAČAKA I - UDOMLJAVANJE: Više od 100 maca pojaviće se na Mrnjau Festu ovog vikenda

Novosti online

10. 11. 2023. u 15:56

Jubilarni, 10. po redu Mrnjau Fest zakazan je za sutra i prekosutra (11 i 12. novembar) u hotelu "Jugoslavija" i na njemu će se okupiti više od 100 maca iz Srbije i cele Evrope.

УЗ ТАКМИЧЕЊЕ МАЧАКА И - УДОМЉАВАЊЕ: Више од 100 маца појавиће се на Мрњау Фесту овог викенда

Mrnjau Fest

Glavni program festivala je dvodnevno takmičenje mačaka po World Cat Federation pravilima. U prvom delu takmičenja one će biti pojedinačno ocenjivane na sudijskim stolovima, zatim će se međusobno nadmetati u kup takmičenjima, takozvanim ringovima. Ringovi su posebno interesantni za publiku i izvode se javno, na velikoj pozornici. Posetioci će moći da čuju puno stručnih i ličnih priča o macama iz prve ruke, da dobro sagledaju mačje osobine, posebnosti i karakter. U finalu ocenjivanja posetici će imati priliku i sami da iznesu utiske i navijaju za svog mačjeg favorita. Na kraju svakog takmičarskog dana najbolje mace će defilovati na bini u velikom finalu - Best in Show reviji.

U nadmetanju za titule biće zastupljene sve popularne rase: bengalke, birmanke, britanke, mejn kunovi, persijanke, ruske plave, sibirke ali i rase koje se ređe viđaju: abisinke, norveške šumske, orijentalke, sfinksovi i druge. Takmičenje vodi Svetlana Lalović, licencirani međunarodni sudija za sve rase mačaka.

Jedan od programa biće udomljavanje zdravih i lepih mačaka. Sve mace su prošle veterinarski pregled, a njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u kući ili stanu. Društveno odgovorne kompanije, će darivati udomljene mace i njihove vlasnike za srećan početak, a poklone su spremili i pet magazin "Mačka" i portal "Minja cat".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!