MAPA SPASOVDANSKE LITIJE: Patrijarh će služiti pomen ubijenima u Ribnikaru i mladenovačkim selima

Novosti online

25. 05. 2023. u 18:10

SRPSKA Pravoslavna Crkva pozvala je sve koji žele da prisustvuju Spasovdanskoj litiji da se od 18 časova okupe u ulici Kralja Milana, na potezu od Terazija do raskrsnice sa ulicom Miloša Velikog, kao i da na licu mesta poslušaju uputstva organizatora.

МАПА СПАСОВДАНСКЕ ЛИТИЈЕ: Патријарх ће служити помен убијенима у Рибникару и младеновачким селима

Foto: SPC

SPC je objavila i mapu sa uputstvom za građane koji žele da učestvuju u svetom hodu.

Foto: SPC

Programom je predviđeno da litija krene u 19 časova, zastane na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina, gde će Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije služiti pomen postradalim đacima, mladima postradalim u mladenovačkim selima i svim žrtvama porodičnog i svakog drugog nasilja. Procesija predvođena kivotom sa moštima Svetog Nikolaja Srpskog će preko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja doći do Spomen-hrama Svetog Save, pred kojim će Njegova Svetost Patrijarh g. Porfirije služiti moleban za i obratiti se vernom narodu.

S verom i molitvom, uz Svetog vladiku Nikolaja, koračajmo beogradskim ulicama radi isceljenja duše i tela, osvećenja ulica i trgova i za mir među ljudima!

BONUS VIDEO: OSLIKAVANjE HRAMA U TRSTENIKU - Pogledajte kako izgledaju prvih 1.000 kvadrata

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni