UREĐENJE ĆE POTRAJATI DO LETA: Određen novi rok za izgradnju fiskulturne sale u Dobanovcima

Š. M.

03. 02. 2023. u 08:45

U DVORIŠTU Osnovne škole "Stevan Sremac" u Dobanovcima pri kraju je izgradnja fiskulturne sale površine 1.800 kvadrata.

УРЕЂЕЊЕ ЋЕ ПОТРАЈАТИ ДО ЛЕТА: Одређен нови рок за изградњу фискултурне сале у Добановцима

Foto: Printscreen

Kako smo saznali, kompletno uređenje trebalo bi da bude završeno na leto, iako je rok za privođenje posla kraju bio januar ove godine.

Sekretarijat za investicije je za uređenje ovog objekta izdvojio oko 220 miliona dinara, a svi grubi građevinski radovi su završeni.

- Sada se prešlo na unutrašnjost sale, koja će kada se završi imati i oko 400 sedećih mesta, odnosno biće podobna za održavanje brojnih takmičenja i turnira - ističe za "Novosti" predsednik opštine Surčin Stevan Šuša.

- Sve od temelja je novo, postavljeni su i rešetkasti čelični nosači, vrata i prozori.

Trenutno je postavljen parket u maloj sali, dok se u glavnoj čeka povlačenje vlage, kada će se prionuti i na taj deo posla. Ukoliko bude u redu, sala bi svečano trebalo da bude otvorena do leta, tako da će novu školsku godinu učenici dočekati u modernom objektu.

Posle završetka uređenja, objekat će biti priključen i na gas. Imaće sve propratne sadržaje, muške i ženske svlačionice za učenike i takmičarske ekipe, takođe i za sudije i trenere, sadržaće toalete i kupatila i spravarnicu.

- Konačno da i učenici ove osmoletke dobiju pristojne uslove za odvijanje fizičke aktivnosti - ističe Šuša.

- Sjajna stvar što nam je i Grad pomogao da realizujemo ovako velik i kompleksan posao.

Uređenje objekta koji će imati 1.810 kvadrata počelo je rušenjem starih temelja i zidova koji su izliveni još 2011. godine. Tada je propao i ambiciozan plan da se na platou ispred osmoletke sazida hala za 3.000 gledalaca.

Gasovod

SPOLjAŠNOST zgrade Osnovne škole "Stevan Sremac" u Dobanovcima, koja je bila u lošem stanju, rekonstruisana je u februaru i martu 2022. godine. Osmoletka je takođe priključena na gasovodnu mrežu, pa je demontirana i stara kotlarnica. U sklopu radova uređen je i glavni ulaz u ovaj objekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega