ZATVORENO 276 NELEGALNIH GRADILIŠTA: U Beogradu divlja gradnja uzele zamah

Милица Шкорић
Milica Škorić

02. 02. 2023. u 19:44

U GLAVNOM gradu svake godine "nikne" veliki broj nelegalnih gradilišta, a mnoga od njih uspeju da "prežive" i kasnije se legalizuju.

ЗАТВОРЕНО 276 НЕЛЕГАЛНИХ ГРАДИЛИШТА:  У Београду дивља градња узеле замах

Foto Tanjug

U toku prošle godine zatvoreno 276 lokacija na kojima su se izvodili "divlji" radovi, ali mnogi investitori i posle toga nastavljaju gradnju.

Kako su reporteri našeg lista izveštavali prethodnih nekoliko godina, nelegalna gradilišta nicala su kao pečurke posle kiše na gotovo svim opštinama u glavnom gradu. Lokalne samouprave gde je to bilo najupečatljivije su Novi Beograd, Zemun, Zvezdara, Vračar..

- Tokom 2022. godine, građevinska inspekcija Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju donela je 1.666 rešenja sa različitim nalozima mera - kažu nam u Sekretarijatu. - Takođe, u navedenom periodu podneto je preko 330 krivičnih i drugih prijava nadležnim tužilaštvima. Zatvoreno je i 276 nelegalnih gradilišta.

Divlja gradnja buknula je čak i na Avali, pošto je tokom 2021. godine izgrađeno nekoliko dvospratnih objekata sa ukopanim prizemljem na Čarapićevom brestu. Iako je inspekcija prvobitno pokušala da zaustavi radove, oni su tada bili nastavljeni. Osim ove nelegalne gradnje, Avalu su "pikirali" i ostali investitori. Na društvenim mrežama mogli su se videti idejna rešenja planiranih projekata, od kojih je jedno smešteno tik ispod Avalskog tornja. Sličan kompleks luksuznih niskih vila niče i bliže Vrčinu, ali i na još jednom mestu podno Avale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (1)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni