NA PROLEĆE POČINJU RADOVI U DVE FAZE: Rekonstrukcija Bulevara despota Stefana biće obavljena čitavom dužinom

Š. Marović

19. 10. 2022. u 08:55

REKONSTRUKCIJA prvog i drugog dela Bulevara despota Stefana privedena je kraju tri dana pre roka, 17. oktobra, a treća i četvrta počeće krajem februara ili početkom marta, čim se stvore povoljni vremenski uslovi.

НА ПРОЛЕЋЕ ПОЧИЊУ РАДОВИ У ДВЕ ФАЗЕ: Реконструкција Булевара деспота Стефана биће обављена читавом дужином

Foto M. Anđela

Rok za uređenje ovog putnog pravca koji iz centra grada vodi ka Pančevačkom mostu biće 30 dana.

Na delu od Skadarske do Cetinjske ulice radnici JKP "Beograd put" skinuli su stari, dotrajali asfalt i postavili novu podlogu. Radovi su počeli 1. oktobra i završeni su za svega 17 dana. Tako je veliki broj linija javnog prevoza vraćen na staru trasu.

- Na terenu su bile ekipe svih nadležnih službi, elektromreže i "Telekoma Srbije", privatne ekipe koje su provukle svoje instalacije i zajedno sa velikim brojem radnika i mašina, pa je urađena rekonstrukcija u najkraćem mogućem roku - istakao je gradski menadžer Miroslav Čučković. - Tako ćemo i raditi sve ulice u strogom centru grada i samim naseljima, poput Mirijeva, Batajnice, Borče..

Trenutno se sprema kompletna dokumentacija za uređenje Bulevara despota Stefana do Pančevačkog mosta, za šta će biti potrebno oko dva meseca. To podrazumeva i zamenu energetskih kablova elektromreže Srbije i kompletnu vodovodnu mrežu. Posle toga će biti pribavljena i građevinska dozvola.

Foto N. Skendereija

- Kada to rešimo, ulazimo u iskopavanje i završićemo taj segment u roku od 30 dana - kaže Čučković. - I to ćemo početi krajem februara ili početkom marta, kada ćemo ponovo preusmeriti prevoz i završiti što je brže moguće. Treću i četvrtu fazu radova krećemo na proleće, jer nećemo dozvoliti da opterećujemo život građana ukoliko bismo je sad raskopali, a onda posle nekoliko meseci ponovo se vratili da bismo zamenili vodovodne cevi ili položili kabal.

Posle radova na Bulevaru despota Stefana, radnici i građevinske mašine danas se sele u Mileševsku ulicu, kada će početi rekonstrukcija jedne od najlošijih saobraćajnica u širem centru grada. Uređenje će trajati 36 dana. Takođe, za vikend će biti završeno presvlačenje Bulevara Nikole Tesle na Novom Beogradu.

Foto N. Skendereija

IZMENE LINIJA U MILEŠEVSKOJ

TOKOM izvođenja radova na redovnom održavanju Mileševske, do 28. oktobra ukidaju se trolejbuske linije 19, 22 i 29, a uspostavljaju privremena linija 22L (Studentski trg - Trg Slavija) i autobuska linija 29A (Trg Slavija - Medaković 3).

Vozila sa linije 83 saobraćaće trasom: Trg Slavija - Makenzijeva - Cara Nikolaja II - Maksima Gorkog - Kalenićeva - Mileševska, gde će menjati smer kretanja preko Ulice cara Nikolaja II u visini Trga Milene i Gage i dalje redovno prema Zemunu.

 

PITA SE SEKRETARIJAT

PROGRAM radova po kojem se asfaltiraju brojne ulice u prestonici donosi Sekretarijat za saobraćaj na osnovu predloga gradonačelnika i prioriteta koji odrede gradske opštine u skladu sa sredstvima u budžetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije