Ovo mesto u Srbiji ima VIŠE TURISTA nego stanovnika: Gosti stižu iz CELOG SVETA, a ovo je razlog!

Novosti onlajn

09. 06. 2020. u 18:39

Gosti pristižu iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva, zbog, kako kažu, netaknute prirode, ali i aktivnog odmora

Ово место у Србији има ВИШЕ ТУРИСТА него становника: Гости стижу из ЦЕЛОГ СВЕТА, а ово је разлог!

Foto: Printskrin/RTS

BUDIMLIJA, selo nadomak Loznice, prema kome je priroda bila naročito darežljiva, tokom turističke sezone ima više gostiju nego stanovnika – vredi proveriti zašto.

U podnožju planine Gučevo smeštana je Budimlija, selo od stotinak stanovnika, u kojem zbog velikog broja turista, tokom leta boravi tri puta više ljudi.

Gosti pristižu iz svih krajeva naše zemlje i inostranstva, zbog, kako kažu, netaknute prirode, ali i aktivnog odmora.

- Meni odgovara ovo mesto, nije kao u drugim gradovima, i svuda. Ovde je lepo i ima Sunca, ima lepa okolina, čist je vazduh - kaže Kosta Vučković, iz Kragujevca.

- Iskreno iznenađeni smo pošto smo očekivali da ovde budu samo sadržaji za decu, ali je super što postoje i sadržaji za nas mame i za tate, u principu i za odrasle. Na primer, evo danas imamo paljenje logorske vatre, imamo streljaštvo, zip lajn, imamo limbo dens, tako da u principu ceo dan je upotpunjen - kaže Gordana Vučković, gošća iz Subotice.

Foto: Printskrin/RTS

Letovanje u Budimliji uglavnom je namenjeno porodicima sa decom, od kojih se neki prvi put upoznaju sa prednostima planinskog i seoskog života. Gučevski vidokovci nikog ne ostavljaju ravnodušnim, a poseta okolnim izletištima sastavni je deo odmora.

Priroda je, kažu, prema Budimliji bila naročito darežljiva. Osim zaštićenih biljnih i životinjskih vrsta, u njenoj blizini nalazi se i vodopad Skakavac visok sedam metara. Gostoljubivost domaćina, ali i meštana, kažu gosti, samo su neki od razloga zašto se uvek rado vraćaju.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)