Obeležen dan Univerziteta u Novom Sadu: Nosilac razvoja 60 godina (FOTO)

Z.Grumić

ponedeljak, 29. 06. 2020. u 21:30

Обележен дан Универзитета у Новом Саду: Носилац развоја 60 година (ФОТО)

Igor Mirović i Dejan Jakšić/Foto: N.Karlić

Mirović: Nastavićemo sa podrškom, počinje izgradnja Instituta "Biosens"
UNIVERZITET u Novom Sadu (UNS) jeste najznačajnija obrazovna i naučna ustanova u Vojvodini, koja već šest decenija okuplja snažnu naučnu, obrazovnu i istraživačku zajednicu.

To je istakao predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na današnjoj Svečanoj akademiji upriličenoj na Sunčanom keju.


- Univerzitet u Novom Sadu je pokretač i nosilac razvoja u svim oblastima društvenog života, ne samo u našoj pokrajini nego i šire - dodao je Mirović.


- Počiva na važnim principima kao što su akademska čestitost, odgovornost i postojanost kriterijuma. Zato, nakon 60 godina od osnivanja, Novosadski univerzitet zauzima u našem društvu i međunarodnim okvirima mesto kakvo i zaslužuje.


Pozdravljajući domaćine i goste, Mirović je podsetio da je Pokrajinska vlada u protekle četiri godine projektima i izdvajanjem znatnih sredstava podržala razvoj UNS.
- U okviru te podrške svakako jedan od najznačajnijih projekata jeste izgradnja Naučno-tehnološkog parka, za čiju ćemo drugu, završnu fazu radova narednih dana potpisati ugovor. Tokom leta očekujemo i početak radova na izgradnji Instituta "Biosens", a pripremljen je i projekat za izgradnju Studentskog kulturnog centra. Podržali smo i brojne istraživače Univerziteta, koji su opravdali to poverenje.

Rektor UNS Dejan Jakšić uručio je Miroviću zahvalnicu za izuzetan doprinos i dugogodišnju kontinuiranu podršku Pokrajinske vlade razvoju Univerziteta i njegovih članica u oblasti visokog obrazovanja, naučnoistraživačkog rada i saradnje sa privredom.


GOSTI


SVEČANOJ akademiji prisustvovali su i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Bojan Tubić, pokrajinski sekretari Zoran Milošević i Smiljka Jovanović i rektor Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.


KADROVI NAJVEĆA VREDNOST


UNS u svom sastavu ima 14 fakulteta i tri naučna instituta. Najveća vrednost Novosadskog univerziteta jesu ljudi, više od 5.000 zaposlenih i više od 50.000 studenata - naveo je rektor Jakšić.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije