OPERATIVCI novosadske “Ciklonizacije” posle dvodnevne pauze zbog snega i vetra, danas popodne su nastavili dezinfekciju otvorenih prostora u Novom Sadu.


Ovi tretmani se sprovode prema odluci Štaba za vanredne situacije, a dezinfikuju se čitavi blokovi u okolini zdravstvenih ustanova na teritoriji grada, Kliničkog centra Vojvodine, zgrade Hitne pomoći, Zavoda za zaštitu studenata, Specijalne reumatske bolnice, Zavoda za javno zdravlje Vojvodine, Instituta u Sremskoj Kamenici, Vojne bolnice u Petrovaradinu i svih objekata Doma zdravlja “Novi Sad”.


Dezinfikuju se svkaodnevno i kvartovi u okolini objekata gerontoloških centara, ali i na ulicama u širem centru Novog Sada, svim bulevarima i važnijim frekventnijim saobraćajnacima u svim delovima grada.


Želeći da maksimalno zaštiti zdravlje svojih operativaca, koji su na terenu 24 sata i u akciji zaštite zdravlja građana, “Ciklonizacija” je pre nekoliko dana u upotrebu pored standardne opreme, uvela i full face maske ili klasične maske u kombinaciji sa zaštitnim vizirima.